Bisikletçi Umut Gündüz Kadıköy'de anıldı

Bisiklet sporcusu Umut Gündüz (19) 15 Temmuz 2020’de, antrenman sonrasında evine dönerken Ankara Batıkent’de alkollü bir sürücünün çarpmasıyla hayatını kaybetmişti.

22 Temmuz 2022 - 08:58

Genç bisikletçinin ölümüne neden olan alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz ise 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. “Umut’un arkadaşları ve yoldaşları” adıyla bir araya gelen bisikletliler Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda basın açıklaması yaparak hem Umut’un başına gelenin kaza değil cinayet olduğunu belirttiler hem de bisikletlilere yönelen trafik terörüne dikkat çektiler. Grup daha sonra Yoğurtçu Parkı’ndan Caddebostan’a kadar bisiklet sürdü.

Öte yandan geçtiğimiz hafta, İzmir'den İstanbul'a dönen Kadıköylü bisikletçi Savaş Kader de Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir kamyonetin kendisine arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından Savaş Kader’in üyesi olduğu Don Kişot Bisiklet Kolektifi, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, “Kaybedilen senin canındır, dostundur, yol arkadaşındır; ama en çok da körpecik bir baba, karısına aşık biridir. Çok sevdiğimiz arkadaşımız, bisiklet sevdalısı, yorgunluk biralarının müdavimi, nam-ı diğer Canavar’ı, yeni baba olmuştu; Savaş’ımızı dün bir Trafik kazasında kaybettik” ifadeleri kullanıldı.


Savaş Kader


ARŞİV