Bisiklet yolu için imza kampanyası

Geçen sayımızda, “Kelebek ömürlü bisiklet yolu” başlığıyla manşet yaptığımız “'Bağdat Caddesi'ndeki bisiklet yolu krizi” gündemden düşmüyor.

17 Ocak 2013 - 15:37
 
Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Uğur GÜNAY
 
Geçen sayımızda, “Kelebek ömürlü bisiklet yolu” başlığıyla manşet yaptığımız “'Bağdat Caddesi'ndeki bisiklet yolu krizi” gündemden düşmüyor. Yeterli ön duyuru ve etüt yapmadan Bağdat Caddesi'ne bisiklet yolu inşa eden Büyükşehir Belediyesi’nin, 1 gün bile dolmadan bu yolu, “trafiğin sıkıştığı” gerekçesiyle iptal etmesine tepkiler sürüyor. Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz,www.change.org.tr adresinde konuya ilişkin bir imza kampanyası başlattı. Muhatabın İBB Başkanı Kadir Topbaş olduğu kampanya ile “Göztepe-Kadıköy #BisikletYolu kaldırılmasın, tamamlansın!” talebi dile getiriliyor.
Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan toplamda 20 km. uzunluğunda olacak bisiklet yolu, yapımının bitmesine çok az kalmış olmasına rağmen yolu inşa etmiş olan İBB ekipleri tarafından sökülmeye başlandığını anımsatan Murat Suyabatmaz, “Nasıl olur da yapımına başlanan bisiklet yolu sökülmeye başlanır?” diye soruyor. Suyabatmaz, bu durumun sadece projeye harcanan paraların çarçur edilmesi değil, aynı zamanda halk sağlığına, çevreye ve sürdürülebilir ulaşım politikalarına aykırı bir tutum olduğunu vurgulayarak, “Tüm bisikletliler olarak yapımı neredeyse bitmiş ve toplumsal fayda sağlayacak olan bisiklet yolunun sökümünün derhal durdurulmasını ve projenin planlandığı gibi tamamlanmasını talep ediyoruz”' diyor. Öte yandan sosyal medyada da “Göztepe-Kadıköy #BisikletYolu kaldırılmasın, tamamlansın!” etiketiyle kampanya sürdürülüyor. Bisikletseverler Twitter'de her Pazartesi günü saat 21:00'de “#BisikletYolu” içeren bir mesajı tweetliyorlar.
 
 
 

ARŞİV