Bisiklet severler sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Yeşilay Spor Kulübü tarafından düzenlenen Caddebostan-Maltepe Bisiklet Turu tamamlanırken her yaş grubundan katılım son derece yüksekti

16 Şubat 2024 - 13:59

Yeşilay Spor Kulübü, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve İstanbul İl Gençlik Ve Spor Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen bisiklet turu 11 Şubat Pazar günü tamamlandı. Turda toplam 23 km yol katedilirken tura Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk’da katılım gösterdi. Sabah 9.00’dan itibaren katılımcıların yoğun ilgisiyle başlayan turda karşılama ve kayıt sürecini tamamlayan katılımcılara ikramlarda bulunuldu, sonrasındaysa toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Katılımcılar saat 10.00’da Kadıköy Caddebostan Etkinlik Alanı’nda pedal çevirmeye başladılar. Hava durumunun geçtiğimiz haftaya kıyasla tur için daha elverişli olması da katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Saat 10.00’da başlayan tur kontrollü trafikte Maltepe yönünde ilerledi. Maltepe Vapur İskelesi’nden dönüş yapan katılımcılar sırasıyla Çetin Emeç Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Bostancı Parkı, Bağdat Caddesi, Fener Kalamış Caddesi, Ahmet Mithat Efendi Caddesi, Operatör Cemil Topuzlu Caddesi güzergahında ilerledi ve  başlangıç noktası olan Caddebostan Sahil Etkinlik Alanı’nda tur rotasını tamamladılar.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliğe katılımcılar kendi bisikletleriyle katılım sağladılar. 12 yaş üstü her yaştan katılımcıyla gerçekleştilen turda bisiklet severler güzel havanın tadını çıkardılar. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan etkinlikten haberdar olmak için yeşilay.org.tr. adresini takip edebilirsiniz.

YEŞİLAY BİSİKLET TURLARI YENİ PAYDAŞLARLA DEVAM EDİYOR

2011 yılından itibaren organize edilen Yeşilay Bisiklet Turu, 2024 yılından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle tüm illerde düzenlenecek. Her yıl 10 binin üzerinde bisiklet severin katıldığı Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, ülkedeki en geniş katılımlı bisiklet turu olma özelliğine de sahip. Yaklaşık 2 bin kişiyle en çok katılım ise İstanbul’da gerçekleştiriliyor. İstanbul’ da düzenlenecek diğer bisiklet turlarının takvimi de yeşilay.org.tr adresinde yayında, ücretsiz kayıt yaptırılabilirsiniz.

 


ARŞİV