Birinci Amatör Kümede Play-Off mücadelesi başlıyor

Amatör 1. Kümede grup maçlarının büyük oranda tamamlanmasından sonra takımlar gözlerini play-off maçlarındaki rakiplerine çevirdi

27 Şubat 2024 - 15:42

İstanbul 1. Amatör Lig'de 2023 - 2024 sezonu büyük ölçüde tamamlandı ve grup lideri olarak Süper Amatör Lige çıkan takımlar belli oldu. Grubunu lider tamamlayarak Süper Amaöre çıkan takımlar şöyle;  Yeniköy 1924 SK, Muratbeyspor, Florya  Asspor, Altıntepsispor, Yıldırım Bosnaspor, Balatspor, Göktürk FK, Damlaspor, Tunaspor, Aksarayspor, Girne GSK, Çavuşbaşıspor ve Kavakpınarspor. 


Kadıköy temsilcilerinden 12. grupta yer alan ve grubunu ikinci sırada tamamlayan Acıbademsporun rakibi 13. grup ikincisi Pendik Kavakpınar Spor oldu. İki takım oynanacak play-off mücadelesi sonucunda Süper Amatör Kümeye çıkma mücadelesi gösterecek. Play-off müsabakaları 1. Amatörde bütün maçların oynanmasının ardından başlayacak. 1. Amatörde 15 takımın yer alması nedeniyle eşleşmeler için centilmenlik kotası getirildi. En centilmen ikinci takım süper amatöre play-off oynamadan çıkacak ve geriye kalan 14 grupta ikinci olan takımlar arasında eşleşecek. 1. Amatör Kümede en centilmen takım 7. gruptan grup ikincisi Göktürk Sarayspor oldu ve takım doğrudan Süper Amatöre çıktı. Kalan 14 grup ikincisi ise sezon başında açıklanan anahtara göre eşleşti. Tarafsız sahalarda düzenlenecek ve tek maç üzerinden oynanacak play-off maçları sonucundan 7 takım Süper Amatör Lige çıkma bileti kazanacak.


ARŞİV