Avustralya Açık'ta şampiyonlar belli oldu

Melbourne’de düzenlenen sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ta erkeklerde Daniil Medvedev’i 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup eden Jannik Sinner ilk şampiyonluğunu elde ederken kadınlarda ise son şampiyon Sabalenka bir kez daha zafere ulaştı.

06 Şubat 2024 - 16:35

Teniste sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık 14 – 28 Ocak tarihleri arasında Melbourne'de düzenlendi.

Erkeklerde 2005 yılından bu yana Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Roger Federer’den herhangi birinin yer almadığı ilk Avustralya Açık finalinde Jannik Sinner ilk şampiyonluğunu kutlarken kadınlarda Aryna Sabalenka üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı.

Sinner, geçen yıl Wimbledon'da yarı finale, Fransa Açık ve ABD Açık'ta çeyrek finale ulaşmayı başarmıştı. İtalyan oyuncu final yolunda etkileyici bir performans sergiledi. Yarı finalde 10 kez Avustralya Açık şampiyonu Djokovic'in 33 maçlık galibiyet serisine son vererek final bileti aldı.

Kariyerinde ilk kez bir Grand Slam finali oynama başarısı gösteren İtalyan raket, daha önce dört kez Grand Slam finali oynayan ve 2021 ABD Açık’ta kupaya uzanan Daniil Medvedev ile karşı karşıya geldi. Rus rakibine karşı 2-0 geri düşen Sinner tarihi bir geri dönüşe imza atarak, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-2 galip geldi. 2022 Avustralya Açık finalinde de Nadal’ın geri dönüşüne karşı koyamayan Medvedev bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Bu zaferle birlikte Sinmer, tarihte Avusturalya Açık’te tekler şampiyonluğuna ulaşan ilk İtalyan erkek tenisçi ünvanına henüz 22 yaşında kavuşmuş oldu.

Tek kadınlar finalindeyse dünya 2 numarası Aryna Sabalenka final yolunda rakiplerinin hayal kurmasına imkan bile vermedi. Turnuva boyunca rakiplerini domine eden ve set vermeden finale gelen Belaruslunun rakibi Qinwen Zheng’di. Zheng ise final yolunda ilk 50’den herhangi bir oyuncuyla karşılaşmamıştı. Çinli efsane Li Na’dan sonra bir Grand Slam’de final oynayan ilk Çinli raket olan dünya 15 numarası Zheng maça girmekte zorlandı. İlk seti 6-3 ile hanesine yazdıran Sabalenka ikinci sette de hız kesmedi. 6-2 ile seti alan Sabalenka 1 saat 16 dakikada işi bitirdi. 25 yaşındaki raket Avustralya Açık’ta 2014’ten beri üst üste iki şampiyonluk elde eden ilk kadın tenisçi olmayı başardı.


ARŞİV