Avrupa Boks Şampiyonası'nda 3 altın madalya

Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da düzenlenen Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda milli boksörler 3 altın 2 bronz madalya alarak şampiyonaya damga vurdu

02 Mayıs 2024 - 13:18

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda Samet Gümüş, Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı. Büşra Işıldar ve Tuğrulhan Erdemir de Avrupa büyükler kategorisinde bronz madalya kazandı ve Türkiye toplamda 3 altın 2 bronz madalya alarak turnuvadan 5 madalya ile ayrıldı.

ÜÇÜNCÜ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Büyükler Avrupa şampiyonalarında iki altın, bir gümüş madalyası bulunan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 4. kez finale kaldığı şampiyonadan üst üste üçüncü kez şampiyon ayrıldı. Yarı finalde Bulgar rakibi Venelina Poptoleva'yı 52 kiloda yenen Buse Naz, finalde Anastasia Kool'ı büyük üstünlük sağlayarak yendi ve üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu. Buse Naz Çakıroğlu havalimanında şampiyonaya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çakıroğlu; “Bizim için güzel bir turnuva oldu. Avrupa Şampiyonası’nda bir üst sıklette yarıştım. Çok mutluyuz. Şimdi birkaç gün dinlenip ardından sadece Olimpiyatlara hazırlanmaya başlayacağız. Stresli bir turnuva olmasına rağmen bizi motive de etti diyebilirim. Çünkü Avrupa Oyunları’ndan sonra yaklaşık bir senelik bir zaman diliminde dövüşmedik. Burada gördük ki performans olarak iyi bir yol kat etmişiz. Güzel geçti, sonu daha da güzel olacak.” dedi.

KARİYERİNDE İLK AVRUPA ALTINI

Şampiyonada 66 kiloda ringe çıkan Busenaz Sürmeneli, yarı finalde Slovakya'dan Jessica Triebelova'yla karşılaştı ve rakibini büyük üstünlükle yendi. Şimdiye kadar Avrupa şampiyonalarında iki bronz madalyası bulunan Busenaz Sürmeneli ilk kez final oynadığı şampiyonada Rusya'dan Albina Moldazhanova'yı 5-0 mağlup ederek ilk altın madalyasını kazandı. Şampiyonaya yönelik değerlendirmelerde bulunan Sürmeneli Fenerbahçe Kulübü için;  “Bu ailenin kapısından içeri girdiğim ilk günden itibaren bana burada olduğumu hissettiriyorlar. Gerek Başkanımız, gerek yöneticilerimiz maçlardan sonra arayıp tebrik ediyorlar. Bunun beni motive ettiğini söyleyebilirim. Bize çok destek oluyorlar. Ringe çıkarken de hem Fenerbahçe ailemi hem de kendi ailemi üzmemek adına elimden geleni yapıyorum. İnşallah Allah bizi utandırmasın. Paris Olimpiyatları’na şampiyon olarak gidiyoruz ve şampiyon olarak da dönmek istiyoruz. Tek eksik madalyam Avrupa Şampiyonası’ydı, şimdi o da geldi. Avrupa Oyunları’nda, Olimpiyatlarda, Dünya şampiyonalarında altın madalyamız vardı ama bir tek bu eksikti, onu da tamamladık. Görev tamamlandı diyebilirim.” dedi. 

13 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ ALTIN

Samet Gümüş erkekler 51 kiloda mücadele ettiği Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 22 yaşında katıldığı ilk Avrupa şampiyonasında finale çıkmayı başaran Samet Gümüş finalde Macar Atila Bernath ile altın madalya mücadelesi verdi. Paris 2024 Olimpiyatları'na katılmayı daha önce garantileyen Samet, 3 raunt sonunda 5 hakemin 4'ünden daha yüksek puan alarak şampiyonluğa ulaştı ve Türkiye’ye 13 yıl aradan sonra bu klasmanda ilk kez altın madalyaya getirdi. Olimpiyat hedefine yönelik açıklamalarda bulunan Gümüş; “Bu madalya için çok çalıştık. Erkek boksunun artık kendini kanıtlaması gerekiyordu. Çok yetenekli sporculara sahibiz. Ben, bunu başlattım ve inanıyorum ki Türk boksu daha iyi yerlere gelecek. 13 yıl sonra bu tarihi başarıya imza attık. Hedefimiz Olimpiyatlar. En iyi şekilde hazırlanıp orada da altın madalya alarak ülkemizi ve Fenerbahçemizi onurlandıracağız.” dedi.

 


ARŞİV