Asla pes etmedi

Geçirdiği kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kaldı. Yılmadı, yaşama tutundu. Naci Yenier, pek çok sporcunun hayalini kurduğu 2016 Rio Olimpiyatlarında yarışacak

14 Temmuz 2016 - 16:10
Mustafa SÜRMELİ
Naci Yenier’in yaşamı, başarı ve kariyer öykülerine örnek olacak türden. 1993 yılının Temmuz ayında 30 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felçlisi olup tekerlekli sandalyeye bağlandı. Ancak yaşama tutundu, umudunu yitirmedi. Yenier, 13-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Sıralama ve 2016 Rio Olimpiyatları Kota yarışmasına katıldı. 19 Haziran’da final atışları yapılan yarışmada dünya ikincisi olmayı başardı. Naci Yenier elde ettiği bu başarıyla 2016 Rio Olimpiyatları Kota Yarışması’nda birinci olarak olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

EŞİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Herkes gibi yaşama dair pek çok umudu ve gelecek planları olan Yenier, trafik kazası sonucu 30 yaşındayken omurilik felçlisi oldu. 2008 yılına kadar Adana’daki köyünde ailesiyle yaşadı. 2008’de İngilizce öğretmeni olan Serap Hanım ile tanışıp, ertesi yıl evlenmeleri Naci Yenier’in yaşamında dönüm noktası oldu. Çift  İstanbul’a taşındı. Naci Yenier, burada lise birinci sınıfta bıraktığı okul yaşamına açık liseden devam etti. 2011’de liseden mezun oldu. Akabinde üniversite sınavına girdi ve yüksek bir puanla İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. 2015’te üniversiteden mezun olan Yenier girdiği memurluk sınavını da kazandı ve çalışma yaşamına katıldı. Bu arada yaşamında sanatı da unutmadı. Kadıköy Belediyesi Fuaye Salonu ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde iki resim sergisi açtı.
Naci Yenier, geçirdiği sıkıntılı ve zor günleri eşinin desteğiyle atlattığını şöyle ifade etti: “Bütün bunları eşimin desteği ile yaptım en az benim kadar çalışmıştır kendisi. Hani bir söz var, Bir kitap okudum hayatım değişti, diye. İşte ben de eşimle tanıştım, hayatım değişti. Bunun için eşime çok teşekkür ediyorum” dedi.

DÜNYA İKİNCİSİ KADIKÖYLÜ
Naci Yenier’in okçuluk sporuyla tanışması 2013 yılında tatil için gittiği Sapanca’da gerçekleşti. Marmara Okçuluk Spor Kulübü’nde okçuluk sporuna başladı. Kendi kategorisinde 4 yıl şampiyonluk kazandı. 2015 yılında Milli Takıma seçildi. 2015 Dünya Şampiyonası’nda ve bu yıl Avrupa Şampiyonasında 9. oldu.
Naci Yenier, son olarak, 13-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin Nove Mesto kentinde 48 ülkeden 236 sporcunun katıldığı Paralimpik Okçuluk Dünya Sıralama ve 2016 Rio Olimpiyatları Kota Yarışması’na katıldı. 19 Haziran’da final atışları yapılan şampiyonada Naci Yenier, W1 Erkek kategorisinde Paralimpik Okçuluk Dünya Sıralaması yarışmasında dünya ikincisi oldu.
Naci Yenier, “İlk başladığımdan beri hedefim olimpiyatlara katılmaktı. Şimdi hedefim Altın Madalya’yı rekor kırarak kazanmak ve İstiklal marşımızı, bayrağımız göndere çekilirken gururla söylemek” dedi.
Okçuluk sporuna başlarken kendisine destek olan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal’ı anmadan geçmek istemediğini de ifade eden Naci Yenier, engellilere imkân verildiğinde pek çok şeyi başarabileceklerini de vurguladı.

 
Etiketler; naci yenier

ARŞİV