Amatör futbol heyecanı

Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna, İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi’nin devam ettiğini, 1. Amatör Futbol Ligi’nin ise yeni başladığını söyledi

22 Ekim 2015 - 12:28
Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna, İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi’nin devam ettiğini, 1. Amatör Futbol Ligi’nin ise yeni başladığını söyledi. Taşkın Tuna, Kadıköy’den 1. Amatör Futbol Ligi’ne Acıbadem Üsküdar, Fikirtepe Dumlupınar, Koşuyolu ve Yeldeğirmeni kulüplerinin iştirak ettiğini belirtti.
Kadıköy’de amatör sporun son dönemde gelişme kaydetmesinde Kadıköy Belediyesi’nin katkılarına değinen Tuna, Belediye’ye de teşekkür etti. Tuna, Kadıköy’de spor kulüplerinin en önemli sorununun saha eksikliği olduğunu vurgulayarak, “Kadıköy’de bir spor sahası olsa antrenman ve maçlarımızı Kadıköy’de yapma imkânımız olurdu” dedi.
Aynı zamanda Koşuyoluspor Kulübü Başkanı olan Tuna, “Kadromuz iyi, beş hazırlık maçının üçü berabere ikisini galibiyetle tamamladık. Ligde de başarılı olmak istiyoruz” dedi.

“TESİS SIKINTISI VAR”
Acarspor Kulübü Başkanı İlhan Akay ise amatör sporun zor şartlar altında spora katkısını sürdürdüğünü ifade ederek başladığı konuşmasında, tesis sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Genç ve A takım olmak üzere iki kategoride 2. Amatör Lig’e katıldıklarını söyleyen Akay, federasyondan amatör spor kulüplerine destek istedi.
Kadıköy Belediyesi’nin desteklerinin yeni sezon öncesi kulübe güç kattığını söyleyen Yenidünya Spor Kulübü Başkanı Burhan Yenidünya U 16 ve 2. Amatör’de liglere katıldıklarını,  kadın futbolunda da 3. Lig’de yer aldıklarını belirtti.
Kadıköy Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Metin Karabiber ise maddi imkânsızlıkların amatör spor için en önemli sorun olduğunu ifade etti.

İŞTE LİGLERDEKİ KULÜPLERİMİZ

Süper Amatör Lig;
Bostancıspor - 3. Grup
Acıbademspor - 5. Grup
17 yaş altı (U17) Ligi;
Acıbadem Üsküdar, Kozyatağı - 30. Grup
Bostancı, Fikirtepe Dumlupınar - 33. Grup
Yenidünya Spor  - 34. Grup
15 yaş altı (U15) liginde;
Bostancı ve Fikirtepe Dumlupınar 29. Grup

ARŞİV