Amatör liglerde heyecan başladı

İstanbul’da amatör futbol heyecanı Süper ve 1. Amatör Lig’de başladı. Kadıköy’ü bu sezon bu iki ligde üç takım temsil edecek.

21 Ekim 2022 - 10:12

Amatör futbol heyecanı İstanbul’da başladı. Süper, 1. Amatör ve 2. Amatör olmak üzere üç klasmanda yaşanacak rekabette Süper ve 1. Amatör ekim ayı içinde start alırken 2. Amatör’ün başlangıç tarihi 25-26 Şubat olarak belirlendi. Amatör futbolda sezonun bitişi ise haziran ayının ilk haftasında olacak. Kadıköy’ü bu sezon Süper Amatör’de bir, 1. Amatör Lig’de 2 ve 2. Amatör Lig’de 4 takım olmak üzere toplam 7 takım temsil edecek.

SON ŞAMPİYONDAN İYİ BAŞLANGIÇ
Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği 1. Amatör Lig’de harika bir sezon geçiren ve şampiyon olarak Süper Amatör Lig’e çıkan Fikirtepe Dumlupınar, yeni sezona da iyi bir başlangıç yaptı. Süper Amatör 2. Grup’ta Başakşehirspor, İstanbul Bulancak, Yeşilbayır, Şilespor, Balkan Yeşilbağlar, Büyükçekmece Belediyesi, Paşabahçe, Beşyüzevler, Özkaracaahmet ve Mimarsinan gibi İstanbul’un köklü ve güçlü ekipleri ile mücadele edecek olan Fikirtepe, oynadığı ilk iki maça 4 puan aldı. İlk maçında Mimarsinan’ı 2-1’le geçen temsilcimiz gol yağmuruna sahne olan karşılaşmada da Yeşilbayır’la 4-4 berabere kaldı. Fikirtepe Dumlupınar’ın 3. haftada rakibi Beşyüzevler olacak.

ERENKÖY’DEN NET GALİBİYET
Geçtiğimiz sezon 1. Amatör’de istikrarlı bir performans çizen bir diğer Kadıköy temsilcisi Erenköy Acarspor da sezona iyi başladı. İlk maçında Tunusbağı ile karşılaşan Erenköy sahadan 3-0 galibiyetle ayrıldı. Temsilcimiz bu sezon 15. Grup’ta Kartal Yunusspor, Kaynarca, Tunusbağı, Sancaktepe Zigana, Kanlıca, Fetih Kelkit, Ümraniye Hekimbaşı, Beykoz Elmalı, 1923 Esenkent, Tuzla Gençlerbirliği ve Tuzla Şifa ile rekabet edecek. Erenköy Acarspor’un 2. maçındaki rakibi ise Ümraniye Hekimbaşı.

Süper Amatör’de kötü bir sezonu geride bırakarak 1. Amatör kümeye düşen Yeldeğirmeni, sezona galibiyetle başlayan bir diğer ekibimiz oldu. İlk maçında Valide Tayfun ile karşılaşan Yeldeğirmeni sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı. Yeldeğirmeni 1. Amatör 13. Grup’ta, Sarıgazi, Onayspor, Valide Tayfun, Gümüşsuyu, Adalar, Girne Gençlik, Marmara Karayolları, Selamsız, Ortadağ Spor, Maltepe Yıldız ve Dolayoba ile yarış halinde olacak.

25-26 Şubat haftasında başlayacak 2. Amatör Lig’de ise Kadıköy’ü Kozyatağı, Bostancı, Hasanpaşa ve Koşuyolu temsil edecek. 2. Amatör’de grupların belirlenmesi ve fikstür çekiminin yapılacağı tarih de önümüzdeki günlerde açıklanacak.

HAFTANIN PROGRAMI
Fikirtepe Dumlupınar - Beşyüzevler / Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri / 23 Ekim Pazar 16.00
Erenköy Acarspor - Ümraniye Hekimbaşı / Kavacık Spor 15 Temmuz Şehitler Stadı / 22 Ekim Cumartesi 16.00
Yeldeğirmeni - Adalar / Selimiye Stadı / 22 Ekim Cumartesi 16.00


ARŞİV