Acıbademspor ve Fikirtepe Dumlupınar Süper Amatör'de

Kadıköy Temsilcileri Acıbademspor ve Fikirtepe Dumlupınar hafta sonu oynanan Play-Off maçları sonucunda normal süresi beraberlikle biten karşılaşmalarda penaltı atışları sonrası galip gelerek Süper Amatör Lig’e yükseldi

12 Mart 2024 - 21:22

İstanbul 1. Amatör Lig 13. Grup’tan play-off’lara gitmeye hak kazanan Kadıköy temsilcisi Fikirtepe Dumlupınar hafta sonu oynanan maçta Tuzla temsilcisi Tuzla 1954 ile karşı karşıya geldi. Kartal Bulvar Stadyum’unda oynanan maçın 90 dakikası büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşma normal süresinde 0 - 0 beraberlikle tamamlandı. Ardından oynanan 15’er dakikalık 2 devreden oluşan uzatmalarda da gol sesi çıkmadı. 120 dakikası golsüz tamamlanan maçta Fikirtepe kalecisi Mehmet Ali Gökçe ve Tuzla kalecisi Ahmet Yiğit Akyüz büyük dikkatle iyi bir maç çıkardı.

Tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanan maçlarda üst lige çıkan tarafı belirlemek için seri penaltı atışları yapıldı. Penaltı atışlarında Fikirtepe’nin ilk 3 penaltısını Fatih Sercan Ekinci, Gürkan Demirel ve Oğuzhan Çelebi gole çevirirken Onur Yücel’in kullandığı dördüncü penaltı atışı kaleci Ahmet Yiğit Akyüz’e takıldı. Tuzla 1954'te Hami Çiçek’in kullandığı penaltıda kaleciyi aldatmaya yönelik hareket yapıldığı tespit edildi ve  kurallar gereği atışı başarısız sayıldı. İkinci atışta Şafak Gürleyen’in penaltı vuruşunu Mehmet Ali Gökçe çıkardı. Hasan Oflu ve Eren Nuyan sonraki iki atışı gole çevirdi. Ersin'in kullandığı beşinci penaltıyı Mehmet Ali kurtarınca Fikirtepe'nin son vuruşuna gerek kalmadı ve rakibini 3 - 2 mağlup eden Fikirtepe Dumlupınar Süper Amatör’e yükselen taraf oldu. 

8 SEZON SONRA YENİDEN 

İstanbul 1. Amatör Lig 12. Grup’ta yer alan Acıbademspor play-off  mücadelesinde Pendik temsilcisi Pendik Kavaklıspor’la  Alemdağ Stadyum’unda  karşı karşıya geldi.  Büyük bir rekabete sahne olan maçın 31. dakikasında Muhammed Furkan Işık’ın golüyle 1 - 0 öne geçen Kadıköy ekibine cevap 56. dakikada Cemil Tül’den geldi ve skor 1 - 1’le eşitlendi. Uzatmalarda da skorda eşitlik bozulmadı. Seri penaltılarda her iki takımda 5 atıştan 3’ünü gole çevirdi.  Acıbademspor 6. atışını da gole çevirdi. Pendik Kavakpınar'ın 6. penaltısında Taha'nın ortaya vurduğu topu kaleci Bahadır Özbucak ayağıyla çıkardı. Böylece penaltıları 4-3 kazanan Acıbademspor, en son 2015 - 2016 sezonunda yer aldığı Süper Amatör Lig'e büyük bir aradan sonra yeniden çıktı.



 


ARŞİV