Acıbadem Yüzme Havuzu tam kapasite açıldı

Pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl kapalı kaldıktan sonra 1 Aralık’ta yeniden açılan Kadıköy Belediyesi Acıbadem Yüzme Havuzu Müdürü Berke Büyük ile pandemi döneminde neler yaptıklarını ve bu dönemdeki planlarını konuştuk

17 Aralık 2021 - 11:35

Kadıköy’ün spor alanında gelişmesi ve topluma spor yapma alışkanlığı kazandırarak sağlıklı bir yaşam sürmeleri için çalışmalar yürüten Kadıköy Belediyesi, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi ile her yaştan vatandaşa yaz kış demeden düzenli spor yapmaları için ortam sunmaya devam ediyor.

Uzun süre kapalı kaldıktan sonra 1 Aralık itibariyle yeniden açılan Kadıköy Belediyesi Acıbadem Yüzme Havuzu Müdürü Berke Büyük, pandemi döneminde antrenörlerle iletişim halinde kaldıklarını, öğrencilerle de fırsat buldukça online dersler üzerinden bir araya geldiklerini söyledi. 

Virüse karşı tedbirli olduklarını söyleyen Büyük, Kadıköy halkının gönül rahatlığıyla yüzme havuzunun içerisinde bulunan farklı branşlardaki eğitimlere katılabileceğini aktardı. 

Öncelikle biraz geriden başlayalım... Pandemide uzun süre kapalıydınız, neler yaptınız bu süreçte antrenörleriniz ile görüşme şansınız oldu mu, öğrenciler ile iletişiminiz devam ediyor muydunuz?

Pandemi süresince tesisimiz halk sağlığı açısından kapalıydı. Kapalı olduğumuz sürede tüm tesis ve spor müdürlüğü olarak pandemiden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza yardım ulaştıran belediyemizin diğer birimlerinde görev aldık ekip olarak. Genel anlamda beraber hareket ettik. Ayrıca tesisin kapalı olduğu süreçten yararlanılıp teknik anlamda yenilenmeler ve düzeltmeler yapıldı. Öğrenciler ile yüz yüze temas maalesef devam edemedi ancak belirli bir süre spor müdürlüğü olarak online derslere devam ettik.

Çalışmalarınız ne zaman başladı? Kaç alanda eğitim veriyorsunuz ve daha açılmayan alanlar var mı? 

Çalışmalarımız öncelikle 16 Kasım’da serbest yüzme seanslarımızda başladı. Sonrasında 22 Kasım’da jimnastik derslerimiz, 1 Aralık’ta ise yüzme dersleri ve yetişkin stüdyo derslerimizle devam etti. Şuan tesisimiz tam anlamıyla açılmış ve tüm branşlarda hizmet vermektedir. Havuzumuz ve 2 adet stüdyomuzla 12 alanda eğitim veriyoruz ilerleyen zamanda eğitimlerle ilgili güncellemeler yapılacaktır.

Maalesef Türkiye'de Omicron varyantı göründü. Bu hocaları ve spora gelen insanları korkutuyor mu? 

Tüm dünyayı tedirgin ettiği gibi bizleri de düşündürüyor elbet ancak aldığımız tedbirler doğrultusunda şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Bu durumda hem gelen üyelerimizin hem de bizlerin içini rahatlatıyor. Tedbirlerimizle beraber derslerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Virüse karşı önlemleriniz neler? Yani buraya gelmek isteyenler gönül rahatlığı ile gelebilirler mi? 

Koronavirüse karşı tedbirlerimizi fazlasıyla alıyoruz. Açtığımız dersler arasında süreler bırakarak soyunma odasını ve ders alanlarımızı havalandırıyoruz. Tesiste bulunan personelimiz rutin olarak kullanılan malzeme ve ortak alanların temizliğini yapıyor.

Açtığımız derslerde pandemiyi düşünerek kontenjan sayılarını eskiye göre daha az tutuyoruz. Ayrıca tesisi kullanacak vatandaşlarımızdan aşı kartı (2 doz aşı) talep ediyoruz. Aşı kartı olmayan vatandaşlarımızdan haftalık PCR testi istiyoruz. Tesis girişlerinde HES kodu kontrolü ve ateş ölçümü de yapılmaktadır

Hangi branşlar var? Yani katılmak isteyen bir kişi buraya geldiğinde nelerle karşılaşacak, ilerleyen zamanlarda çalışmalarınız nasıl olacak...

Yüzme, jimnastik, yoga, pilates, tabata, postür, cross training, cardio kick boxs, stronger wod, jump training, HIIT, balance body ve fonctionel training dersleri veriyoruz. İlerleyen süreçte eklemeyi düşündüğümüz derslerimiz var tabi.

Herhangi bir sınırlamanız var mı? 

Branşlarımıza özgü yaş sınırlaması oluyor. Yetişkin seansları 14+ yaş, jimnastik 4-9 yaş arası, yüzme ise 6 yaştan sonrası için kayıt olunabiliyor.
Tesisimize kayıt olabilmek için vatandaşlarımızın ikametgahlarının Kadıköy’de olması zorunlu.

Kadıköy halkı sizlerle çalışmalara nasıl dahil olabilir, ne yapması gerekir?

Halkımız çalışmalara katılmak için spor.kadıköy.bel.tr veya Kadıköy’de spor mobil uygulamasından tesisimizi seçip müsait kontenjanı olan derslere kayıt yaptırabilirler.
 


ARŞİV