44. İstanbul Maratonu 60 bin kişiyle koşuldu

Dünyanın tek kıtalararası maratonu olan N Kolay İstanbul Maratonu'nun 44'üncüsü halk koşuyla beraber 60 bin kişinin katılımıyla koşuldu.

06 Kasım 2022 - 16:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul'un düzenlediği 44. N Kolay İstanbul Maratonu, dünyanın 102 farklı ülkesinden gelen yaklaşık 30 bin sporcuyu bir araya getirdi. Maraton halk koşusu ile birlikte 60 bin katılımcıya ulaştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Asya girişinde startı verilen maratonu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, 2:09:37’lik derecesiyle parkur rekoru kırarak kazandı. Kadınlar yarışını ise Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa kazandı. Dalasa 2:25:52 ile kariyer rekorunu gerçekleştirdi.Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

Aralarında Alman Paten Milli Takım sporcusu Sebastian Mirsch’in de bulunduğu toplan 200 paten sporcusu da N Kolay İstanbul Maratonu’na katıldı. 

 

30 BİN İSTANBULLU KOŞTU
Maratonun 8 kilometrelik halk koşusu bölümüne ise yaklaşık 30 bin İstanbullu katılım sağladı. Halk koşusu sırasında birbirinden ilginç görüntüler de oluştu. Çok sayıda katılımcı sivil toplum kuruluşlarına yardım için ter dökerken kundaktaki bebekten her yaşa kadar İstanbullu hem sporun hem de köprüden İstanbul Boğazı'nın keyfini çıkardı. 

HEDEF 2036 OLİMPİYATLARI
Maratona İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katılırken Balkan Şehirleri Ağı üyesi ülkelerden Pula Belediye Başkanı Filip Zoricic, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Laktaşi Belediye Başkanı Miroslav Bojic, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandakova, Stara Zagora Belediye Başkanı Zhivko Todorov, Svilengrad Belediye Başkanı Anastas Karchev ve Filibe Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov da misafir olarak maratona tanıklık ettiler.

İmamoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederken hedef olarak 2036 Olimpiyatlarını gösterdi: "Hep birlikte İstanbul'a 2036 Olimpiyat Oyunları’nı getirmek istiyoruz. Bu konuda yola çıktık. Bu yolculuğun en dinamik insanları sizler olacaksınız. Beraber başaracağız. Bugün çok değerli misafirlerimiz var. Balkan şehirlerinin bir kısmı bizimle, belediye başkanları bizimle. Onlar da sizi benimle beraber selamlıyor. 21. yüzyılda barışa dair bu duruşumuzun Türkiyemize büyük bir moral olduğunun farkındayız. Ülkemiz için koşuyoruz. Bayrağımız için koşuyoruz. Şehrimiz için koşuyoruz. Ama çok önemli bir yıldayız. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı için koşuyoruz."


ARŞİV