100. yıl coşkusu yelkenleri şişirdi

Kadıköy, cumhuriyetin 100. yılını sadece karada değil denizde de kutladı. Kadıköy Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları'nda 100. yıl coşkusu doyasıya yaşandı.

30 Ekim 2023 - 13:21

Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvikiyle 12 Ağustos 1932’de Türkiye'deki ilk yelken yarışlarının yapıldığı, Türkiye'deki yelken sporunun ana merkezlerinden olan Kadıköy cumhuriyetin 100. yılını Kadıköy Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları ile kutladı. Fenerbahçe Yarımadası'nda gerçekleşen ve 3 gün boyunca süren yarışlara milli ve olimpik sporcular da dahil olmak üzere tüm kategorilerden 250 sporcu katıldı.

7 sınıf ve 14 kategoride 27-28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleşen yarışları Fenerbahçe Parkı Burnu'na kurulan izleme noktasından da yüzlerce Kadıköylü izledi. Dron ve basın teknesinden yarışlar boyunca yapılan çekimler de izleme noktasına kurulan dev ekrandan izleyicilere aktarıldı.

Yarışların startını vermeden önce bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise Kadıköy’de yelken sporunun yeniden canlandırılması için belediye olarak tüm desteği vermek istediklerini söyledi. Odabaşı, “Ülkemizde ilk defa resmi yelken yarışı Kadıköy’de, bu yarımadada düzenlenmişti. Bizim için ayrıca anlamı olan bir yarış. Hem ilkini gerçekleştiriyoruz hem de 100. yılda yeniden bu kupayı canlandırıyoruz. Bu yarımada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yelken sporunun geliştirilmesi için kulüplere tahsis edilmiş bir yer. Bu açıdan da burası oldukça anlamlı. Biz önce bir küçük Kadıköy kupasıyla başlamak istedik. Önce Kadıköy’deki kulüpleri aktifleştirip daha sonra bunu İstanbul çapında ve uluslararası çapa ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yarışlara katılan sporculardan Lila Akçor da “Böyle bir etkinlikle cumhuriyetimizi kutlamak çok güzel. Rüzgarla beraber Atatürk’ün ruhu bizimleymiş gibi hissettiriyor. Buradan bulunmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu. 


ARŞİV