"Torunumu Beklerken" devam ediyor

Kadıköy Belediyesi'nin ailenin yeni üyesinin çatışmadan uzak, keyifli bir şekilde karşılanması amacıyla hayata geçirdiği “Torunumu Beklerken” projesi sürüyor

23 Mart 2022 - 19:25

Kadıköy Belediyesi, ailenin yeni üyesinin gerginlikten uzak, keyifli bir şekilde karşılanması, bebeğin gelişimine zarar verecek uygulamalardan kaçınılması amacıyla 2016 yılında “Torunumu Beklerken” projesini hayata geçirdi. Anne ve baba adaylarının en büyük endişelerinden  birinin bakış açısı farkı nedeniyle ebeveynleri ile yaşayabilecekleri çatışmalar olduğu gözlemlendi. Bu endişeyi ortadan kaldırmayı amaç edinen projede; büyükanne ve büyükbabalarla kuşak çatışması, bebeklerde acil durum uygulamaları, bebek bakımında doğru bilinen yanlışların öğretilmesi, bebek bakımında büyükanne ve büyükbabaların rollerinin netleştirilmeye çalışılması hedefleniyor. 

İKİ GÜNLÜK EĞİTİMLER

Büyükanne ve dedelerden yıl içinde gelen taleplere göre 15 kişilik gruplar halinde gerçekleşen eğitimler iki gün sürüyor. Doktor Demet Özkan ile Doktor Osman Ağa Önal tarafından verilen eğitimlerin konu başlıkları ise şu şekilde: “Bebek bakımı”, “Bebek ve Çocuklarda Acil Durum Uygulamaları”, “Bebek Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar”, “Yeni Anne ile Baba ve Torun ile İletişim”, “Büyükanne ile Büyükbabalık Rolü”, “Kuşak Çatışması.”  Acil durumlarda ilk yardım yöntemleri eğitimi, maket bebekler üzerinde anlatılıyor. Önümüzdeki dönem eğitimi de 29 - 30 Mart günlerinde 10.00 ile 14.00 saatleri arasında Rana Beşe Sağlık Polikliniği'nde  yapılacak.

Eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler (0216) 348 40 27, (0216) 418 88 30  numaralı telefonları arayabilir. Proje kapsamında eğitim almak isteyenler de (0216) 348 40 27  numaralı telefonu arayarak randevu oluşturabilir. 





 


ARŞİV