Tıp teknolojileri Marmara'da tartışılacak

Marmara Üniversitesi günümüzün sağlık teknolojilerinde önemli yer tutan görüntüleme teknikleri konusunda eğitim semineri düzenleyecek.

30 Nisan 2014 - 11:02

Mustafa SÜRMELİ
 
Marmara Üniversitesi tıp teknolojileri adına önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. “Görüntüleme Teknolojisindeki Gelişmeler ve Klinik Uygulamaları” konulu eğitim seminerinde günümüzün son teknolojileri anlatılacak. Özellikle Radyoloji çalışanları, öğrencileri, öğretmenleri, akademisyenleri ve bilim insanlarının katılacağı etkinlik, Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Türk Radyoloji Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği birlikteliğiyle 5 Mayıs Pazartesi günü Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Reşat Kaynar Konferans Salonu’nda düzenlenecek.
“Günümüzde görüntüleme teknolojilerine ulusal ve uluslararası düzeyde Ar-GE çalışmaları ve yatırımları yapılmaktadır. Elde edilen sonuçlar insanoğlunun daha iyi hizmet alması adına kullanılmaktadır. Görüntüleme teknolojilerindeki gelişmeler ve klinik uygulamaları yürüten ve bunları kullanan ekibin üyesi ‘radyoloji teknikerleri/teknisyenleri’nin eğitimi daha da önem arz etmektedir. Radyoloji alanında çalışan teknisyen ve teknikerler ile henüz eğitimlerini sürdüren lise ve yüksekokul öğrencilerinin mesleki gelişim sürecine katkı sağlamak, akademik bilgi birikimini arttırmak amacı ile Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ‘Tıbbi Görüntüleme Teknikleri’ programının ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz eğitim semineri önem arz etmektedir” diyen Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuran Akyurt, kapsamlı bir seminer programı hazırladıklarını söyledi.
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül’ün de katılarak bir konuşma yapacağı açılış konuşmaları bölümünün ardından 4 oturum şeklinde düzenlenecek olan seminerde radyasyon güvenliği, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, ultrasonografi konuları anlatılacak. Seminere katılım ise ücretsiz olup katılımcılar seminer sonunda katılım belgesi alacaklar.
 

ARŞİV