Suadiye'de ilkyardım eğitimi

Suadiye Gönüllü Evi, 21 Ocak Salı günü sağlık seminerlerinin bir parçası olarak, Özel Fulya Jinemed Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı Dr. Aslıhan Usluer Onat'ı konuk etti.

04 Şubat 2014 - 10:30
Onat, İlkyardım ve Acil  Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, 2011 yılında yaptığı son düzenlemeleri baz alarak ilkyardımla ilgili temel bilgileri aktardı.
Onat konuşmasında; yaşadığımız sürece çeşitli nedenlerle yaralanmalar veya hastalıklarla karşılaşmamızın kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizde ev, iş ya da trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını  kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine ya da başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önemlidir. İlkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle ilkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir” dedi.

‘ZİHNİN DENGELİ VE EKONOMİK KULLANIMI’ SEMİNERİ
 
15 Ocak Çarşamba günü CKM’de düzenlenen “Zihnin Dengeli ve Ekonomik Kullanımı” konulu konferansın konuşmacısı, Yönetim Danışmanı & Eğitim Uzmanı Araştırmacı-Yazar Perihan Usta büyük ilgi ile izlendi. 100 kişilik salona 150 kişi konuk olarak katıldı. Kadıköy halkına önemli kazanımlar katarak başarılı bir sunum gerçekleşti.
Seminerde, “'Zihnin Dengeli ve Ekonomik Kullanımı”nın önemini vurgulayan Usta, sözlerine şöyle devam etti:
“Günümüzde herkes meşgul, bir şeyler yapıyor, gerçekleştirmeye çalışıyor, kendini ispatlamak için koşuşturuyor ve hep birisi olmaya çalışıyor. 2. yüzyılda gerek makro, gerekse mikro nedenlerden dolayı insanların çoğu sorun yaşıyor, ama bu sorunlarla ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu bilinmezliklerin karmaşasında insanlar endişeye kapılıyor ve yaşamlarında anlam arıyorlar. Sonunda gittikçe yalnızlaşıyor ve varlıklarını sorgulamaya başlıyorlar. “Ben niye varım?” “Ben var mıyım?” haline dönüşüyor ve felsefecilere iş düşüyor. İnsanın ikincil kişilikleri, Avatarlar ortaya çıkıyor ve psikologlara iş düşüyor.”

KÜÇÜKYALI ÇOCUK YUVASI’NI ZİYARET ETTİLER
Suadiye Gönüllü Evi Eğitim Komitesi, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Küçükyalı Çocuk Yuvası-Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla, 18 Ocak Cumartesi günü kahvaltı etti.
Sabahı saat 08.00’de Gönüllüevi’nde buluşup hazırlanan Gönüllüler, alınan tüm kahvaltı malzemelerini arabalara koyup, yola çıktılar. 08.30’da Sevgi Evleri’ne gelen gönüllüleri, beden eğitimi öğretmeni Savaş Hancı karşıladı, diğer görevlilerle beraber malzemeler indirildi ve teslim edildi.
Evlere dağılarak çocuklarla beraber kahvaltı yapıp, sohbet eden Gönüllüler, onlarla oyun oynadı, şarkı söyledi, dans ettiler. Çocuklar da okullarını anlattılar, kurumda yaptıkları spor faaliyetlerini, müzik çalışmalarını, el işi çalışmalarını, beraber gittikleri gezileri, tiyatro oyunlarını ve beraberce kutladıkları doğum günü etkinliklerini paylaştılar. Ziyaret sonunda çocuklarla vedalaşan Gönüllüler, en kısa zamanda tekrar gelecekleri sözünü verdiler.

ARŞİV