Sağlık çalışanları grevde!

TTB öncülüğünde yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirmek için pazar günü Kadıköy’de “Büyük Beyaz Yürüyüş” gerçekleştiren sağlık çalışanları, 14-15 Mart günleri de Türkiye genelinde grevde olacak

14 Mart 2022 - 13:20

Sağlık emekçileri, başta şiddet olmak üzere yaşadıkları sorunları dile getirmek için şubat ayından bu yana çeşitli iş bırakma eylemleri yapıyor. Haklarını aramak için pazar günü Kadıköy'de "Büyük Beyaz Yürüyüş" gerçekleştiren sağlık çalışanları, 14-15 mart tarihlerinde de grevde olacak.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından yapılan Mart Büyük Grev eylemi ile ilgili bilgilendirme açıklamasında, “Eylem süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, COVİD-19, riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterilecek” denildi.

“BU BİR UYARI GREVİDİR”

TTB'nin başlattığı ve sağlık meslek örgütlerinin desteklediği eylemler çerçevesinde, sağlık çalışanları 14-15 mart tarihlerinde Türkiye genelinde grevde olacak. “Hakkımız Olanı Alacağız!” başlığı ile gerçekleştirilecek Büyük Grev'den vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için TTB'den konuya ilişkin bir açıklama yapıldı: “Yapacağımız G(ö)REV etkinliği emeğimize, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıktığımızı gösteren bir uyarı G(ö)REV'idir. Bu eylemin haklılığı, meşruluğu hiçbir tartışmaya yer vermeyecek kadar açıktır. Her G(ö)REV etkinliğinde olduğu gibi eylem süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, yoğun bakım ve yatan hastaların tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterilecektir.” İfadelerine yer verildi.

KOCA’DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MEKTUP

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grev öncesi 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Türkiye genelindeki tüm hekimlere ve sağlık hizmeti çatısı altında birleşen 39 meslek grubundaki çalışanlara mektup gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yurtdışına giden hekimler için “giderlerse gitsinler” sözlerinin ardından mektup, sağlık çalışanları arasında “Erdoğan’ın sözlerini toparlamaya çalışıyor” yorumlarına neden oldu. Koca’nın mektup gönderdiği saatlerde Türk Tabipleri Birliği (TTB) de 14-15 Mart tarihlerinde ülke genelinde yapacağı iş bırakma eylemini yeniden duyurdu. TTB’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada “14-15 Mart’ta; Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya; bütün ülkeyi önlüklerimizin beyazına boyamaya!” denildi.

KADIKÖY’DE “BÜYÜK BEYAZ BULUŞMA” EYLEMİ

Sağlık çalışanları 13 mart Pazar günü, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) öncülüğüyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’ne kadar “Büyük Beyaz Buluşma” yürüyüşü gerçekleştirdi. “Hiçbir yere gitmiyoruz, hakkımız olanı alacağız” diyen sağlık çalışanları yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirdi. 

Yürüyüşe TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da destek verdi.

Daha sonra basın açıklaması yapıldı. Sağlık çılaşınları olarak haklarını istemekten vazgeçmeyeceklerini belirten sağlık çalışanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Giderlerse gitsinler” sözlerine tepki gösterdi. Açıklamada, “Tıbbın tarihi yazılmaya başladığından beri burada, bu topraklardaydık. Bugün de buradayız. Bugün de hiçbir yere gitmiyoruz. Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne de hakkımız olanı istemekten vazgeçmeyeceğiz” denildi. 


ARŞİV