Sadece teşhis değil tedavi

2014’te açılan ve ücretsiz olarak hizmet veren Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği, bir yılda toplam 14 bin 35 kişiye sağlık hizmeti sundu

24 Temmuz 2015 - 09:46

Erhan DEMİRTAŞ

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz sağlık hizmeti veren sağlık polikliniklerinden biri olan Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği, 2014 yılında toplam 14 bin 35 kişiye sağlık hizmeti sağladı. 2015 yılının ilk altı ayında ise 8 bin 265 vatandaş Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliğini’nden ücretsiz olarak faydalandı. Rasimpaşa Mahallesi’nde hizmet veren Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nde toplam 4 doktor ve 2 hemşire görev yapıyor. Dahiliye, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yanı sıra 0-6 yaş grubu çocuklar için psikolojik danışmalık hizmetinin de verildiği poliklinikte vatandaşlar hemşirelik hizmetlerinden de yoğun bir şekilde faydalanıyor. Diyabet hastalarının muayene için tercih ettiği poliklinikte, tansiyon, kan şekeri, kolesterol, enjeksiyon, pansuman ve gebelik testi hizmeti de veriliyor.

ÜCRETSİZ JİNEKOLOJİ VE DİŞ TEDAVİSİ

Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nin en önemli özelliklerinden birisi Kadın Hastalıkları ve Doğum tedavisinin ücretsiz yapılması. Sağlık sektöründe tedavisi en pahalı hastalıklar arasında olan kadın hastalıkları, Korkmaz Altuğ Polikliniği’nde ücretsiz olarak tedavi ediliyor. Ultrason çekimi ve smear testlerinin yapıldığı poliklinikte hastaların tedavisi sürekli kontrol ediliyor. Ağız ve diş sağlığı hizmetinin verildiği poliklinikte, diş protezi dışında bütün diş tedavileri ücretsiz olarak yapılıyor.

“HASTAMIZI DİNLİYORUZ”

Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği hakkında bilgi veren Sorumlu Hekim Deniz Özkan, hastalarla çok sıcak ilişkiler kurduklarını belirterek, “Bizim polikliniğimiz Kadıköy Belediyesi’ne bağlı diğer polikliniklerden fiziksel olarak daha küçük. Bu yüzden daha çok bir semt polikliniği gibi hizmet veriyoruz” diyor. Devlet hastanelerinde hastaların doktorlarla yeterli iletişim kuramadığını ifade eden Özkan, hastalarla kurdukları ilişkiyi şu sözlerle açıklıyor:  “Bizim hastalarla yakınlığımız daha farklı. Hastayı daha fazla dinleme şansımız olduğu için hastanın şikâyetlerini daha derin bir şekilde değerlendirebiliyoruz. Hastalarımızın ilaçlarını nasıl kullanacağını, gündelik hayatta nelere dikkat etmeleri gerektiğini uzun uzun anlatıyoruz”

En fazla diyabet ve kalp hastalarının muayeneye geldiği bilgisini veren Özkan, polikliniğin özellikle yaşlı hastalar için çok uygun olduğunu söylüyor.

ÜÇ PROJE:

Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği şu ana kadar toplam üç projeyi hayata geçirdi.

·      İş Kazalarında İlk Yardım: Poliklinik ilk olarak iş yeri hekimi olmayan işçiler için “İş Kazalarında İlk Yardım” projesini gerçekleştirdi. Sanayide çalışan işçilere iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verildi.
·      Diyabet Yürüyüşü: Spor hocalarının danışmanlığında yapılan “Diyabet Yürüyüşü” ile diyabet hastalığına dikkat çekmek ve sporun önemine vurgu yapmak amaçlandı. Mayıs ve Haziran ayında gerçekleştirilen yürüyüş Eylül ayında yeniden başlayacak.
·      Hoşgeldin Bebek: Korkmaz Altuğ Polikliniği’nin son projesi ise yeni doğum yapan annelere destek olabilmek için gerçekleştirilmiş. “Hoşgeldin Bebek” adını taşıyan projede yeni doğum yapan anneler bebekleri ile beraber evlerinde ziyaret edilerek sağlık kontrolleri yapılmış. “Hoşgeldin Bebek” projesinin anneler için moral kaynağı olduğunu söyleyen Özkan, “Ne kadar çok kişiye dokunursak o kadar iyi” diyor.

“BURASI EVİMİZ GİBİ”

“Burayı evimiz gibi görüyoruz” diyen mahalle halkı ve esnafı poliklinik hizmetinden oldukça memnun:

Abdullah Öztürk:

Ben akciğer hastasıyım. Zaman zaman muayene için buraya geliyorum.  Burayı kendi evim gibi biliyorum. Muayene için gelmesem bile doktorlarımızı ziyarete mutlaka geliyorum. Doktorlar ısrarla sigarayı bırakmamı söylüyorlar ama ben bir türlü sigarayı bırakamadım. Sağ olsun doktorlar benimle ve diğer hastalarla çok güzel bir şekilde ilgileniyor. Mahallemizde böyle bir hizmetin verilmesi bizim için büyük bir şans.

Zeynep Işık

Ben muayene için birkaç defa buraya geldim. Burada yaşıyorum ve mahallemizde böyle bir polikliniğin hizmet verilmesi beni çok mutlu ediyor. En yaşlı insandan en küçük çocuğa kadar her vatandaş buradan faydalanabiliyor. Sağlık hizmetlerinin problemli olduğunu düşünürsek ben de çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Ayrıca burada hizmet veren doktorlarımız görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getiriyor. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

·      Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nde muayene olmak isteyen hastalar randevu almadan muayene olabiliyor.
·      Sadece Kadın Doğum bölümünde randevu almak gerekiyor.
·      Ücretsiz sağlık hizmetinin verildiği Korkmaz Altuğ Sağlık Polikliniği’nde verilen hizmetler ise şöyle: - Dâhiliye,
-       Kadın Hastalıkları ve Doğum
-       Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
-       Ağız ve Diş Sağlığı
-       Psikolojik Danışmalık (0-6 yaş)
-       Hemşirelik Hizmetleri
·      Adres: Rasimpaşa Mah. Karakolhane Cad. No: 39 Kadıköy
·      Randevu için Tel: 0216 565 13 44 / 565 25 94

ARŞİV