Psikologlardan depremzedelere destek

Türk Psikologlar Derneği, depremzedelere 1 yıl boyunca ücretsiz psikolojik destek verecek

23 Mart 2023 - 17:12

Türk Psikologlar Derneği (TPD) Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir ve Samsun şubeleri ile TPD Ankara Travma, Afet ve Kriz Çalışma Grubu, deprem bölgesinde uzun soluklu yürütülecek “Deprem Psikososyal Dayanışma Ağı (DEPSDA) Projesi” başlattı.

Proje, bir yıl boyunca Hatay, Maraş, Adıyaman, Gaziantep (Nurdağı ve Islahiye), Malatya, Elbistan, Osmaniye, İskenderun ve Arsuz’da yapılacak. DEPSDA kapsamında 4 bin gönüllü psikoloğun görev yapacağı 8 psikososyal destek merkezi açılması hedefleniyor. Ayrıca, göç edilen illerde gerçekleştirilecek çalışmalar ise, DEPSDA projesi koordinasyonunda, ilgili bölgelerdeki şubeler ve paydaşlar işbirliğinde gerçekleştirilecek.

DEPSDA’da yer alacak profesyonel ve gönüllü tüm çalışanların saha öncesi oryantasyonu, eğitimleri, süpervizyon ve çalışana destek süreçleri proje tarafından sağlanacak. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde gönüllü oryantasyon ve travma eğitimi yapıldı. Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen etkinliğe 800 gönüllü katıldı. 

Gönüllü psikologlar Hatay, Adıyaman, Malatya ve Elbistan deprem bölgelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile koordine olarak psikososyal destek hizmetleri vermeye başladı


ARŞİV