Kardeş kente ziyaret

Kadıköy Belediyesi yetkilileri, Almanya’ya bir ziyarette bulundu

01 Kasım 2017 - 15:13

Kardeş Kentler Kadıköy ve Kreuzberg ilişkileri çerçevesinde  Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Yuvaları eğitimcileri ve yöneticilerinden oluşan 9 kişilik grup ile Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden bir psikolog ve özel eğitimci, Kreuzberg Belediyesi ve Berlin VAK ( Alman ve Yabancı Çocukların Eğitim ve Gelişimlerini Destekleme Derneği) Derneği’nin çocuk yuvalarını ziyaret etti.

Heyet, Kreuzberg Belediyesi’nde  yapılan çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunarak VAK derneğine bağlı çocuk yuvalarını ziyaret edip gözlemlerde bulundu. Yapılan ziyaret sonucunda iki belediyenin yuvalarındaki farklılıkları ve benzerlikleri arasında karşılıklı nasıl adımlar atılacağı konusunda fikir alışverişi yapıldı. Eğitimciler ve öğretmenler VAK  yuvalarının sınıflarda uygulamalı olarak gözlem yapabilme fırsatını da buldular.

1971’de Berlin şehrinin Kreuzberg ilçesinde kurulan VAK Derneği, iki çocuk yuvası işletiyor. Yuvalarının bulundukları bölgede dillerin ve kültürlerin çeşitliliğinden dolayı, derneğin  kültürlerarası ve önyargılara karşı bilinçli eğitim politikası uyguluyor.


ARŞİV