Kadıköy'de sağlık zirvesi

Kadıköy Belediyesi, Sağlık Eşgüdüm Çalıştayı ile sağlıklı bir kent için çalışmalarına hız verdi. Sırada spor ve çevre konusunda yapılacak çalıştaylar var

20 Mayıs 2016 - 10:15
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Sağlık Eşgüdüm Çalıştayı, Kadıköy Belediyesi Akademi’nin koordinasyonunda; Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Mahalle Gönüllü Evleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleştirildi.
Sağlık alanında çalışma yürüten farklı kurum ve kuruluşlar arasında çalışma pratiğinin kazanılması için yapılan Kadıköy Sağlık Eşgüdüm Çalıştayı ile vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin daha düzenli, etkin ve süreklilik arz edecek şekilde düzenlenebilmesi, sağlık hizmetlerinin niteliğinin arttırılabilmesi amaçlandı.
Çalıştay kapsamında; Kadın Sağlığı, Çocuk ve Genç Sağlığı, Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma, Koruyucu Hekimlik ve Halk Sağlığı alanlarında da atölyeler düzenlendi.

“ÖRNEK ÇALIŞMA”
Çalıştayı düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, “Burada beraber neler yapabileceğimizi, bunu nasıl ortaklaştırabileceğimizi, yapılan bu çalışmaların etkisini nasıl arttırabileceğimizi konuşacağız. Bu anlamda bugünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Daha sonra farklı konularda da ortak çalıştaylar yapacağız. Birlikte, önümüzdeki dönemde, aslında biraz literatürde de eksik olan, yerelde sağlık çalışmaları konusunda bir adım daha atılmış olacak. Böylelikle literatüre de girecek olan, burada yapılan çalışmalar üzerinden daha fazla çalışmanın yapılacağı, diğer belediyelere örnek olacak çalışmaların da yapılacağını düşünüyorum” dedi.
Kadıköy Belediye Meclisi üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Feray Sevil Tos ise konuşmasında Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi olarak düzenlenen sağlık faaliyetlerini anlattı.
SAĞLIKLI KENT KADIKÖY
Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sunumunu gerçekleştiren Dr. Deniz Özkan, Kadıköy Belediyesi’nin ilçedeki sağlık birimlerini tanıttı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özkan, Kadıköy Belediyesi’nin; Bahriye Üçok Ekolojik Yuvası, Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi, Fenerbahçe Yuvası restorasyonu ile Oyun Aktivite Merkezi gibi yeni projeleri olduğunu söyledi.
Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü E. Duygu Adıgüzel de belediyenin sosyal servis ve destek faaliyetlerini anlattı. İlçede yüzde 17 oranında yaşlı nüfus bulunduğunu da belirten Duygu Adıgüzel, yalnız yaşayan veya yaşamak durumunda kalan yaşlı bireylere yönelik müdürlük olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar ile yapmayı düşündükleri hizmetleri anlattı. Çalıştayda İstanbul Tabip Odası’ndan Dr. Süheyl Ağkoç da Yerel Yönetimler ve Sağlık konulu bir konuşma yaptı. Dr. Ağkoç, yerel yönetimlerin sağlık alanındaki hizmetlerinde olması gerekenleri ve önerilerini anlattı.

ATÖLYELER YAPILDI
Çalıştayda öğleden sonra kadın sağlığı, çocuk ve genç sağlığı, aktif ve sağlıklı yaşlanma, koruyucu hekimlik ve halk sağlığı atölyeleri yapıldı. Gün sonunda, atölye sonuçları birer sunum şeklinde katılımcılarla paylaşıldı.

ARŞİV