Kadıköylülerin sağlık merkezi: Rana Beşe Polikliniği

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Başhekimi Dr. Volkan Karalök, “Kadıköylülere kaliteli, modern sağlık hizmetini deneyimli, alanında uzman bir ekiple veriyoruz.” dedi

28 Aralık 2023 - 08:33

Kadıköy Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesinden hareketle Kadıköylülere sağlık, eğitim, spor, kültür ve sanat alanında iyi hizmet vermeyi amaçlıyor. Bu amaçla 2009 yılında açılan Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği de kaliteli ve güvenilir sağlık hizmetinin önemli adreslerinden. Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Başhekimi Dr. Volkan Karalök ile polikliniğin çalışmaları üzerine konuştuk.

-Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği hangi amaç doğrultusunda hizmet veriyor?

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, 2009 yılında sağlık hizmeti vermeye başladı. Kadıköylülere kaliteli, modern sağlık hizmetini deneyimli uzman ekibiyle doğru bir şekilde ulaştırmayı, pratik hedefe yönelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) bağımsız ücretsiz muayene imkanı sağlamayı, günün şartlarına göre özel kliniklerden çok daha uygun rakamlarla laboratuvar ve radyolojik tetkik imkanı sunmayı her zaman  amaçlıyor.  

“GELİŞMİŞ CİHAZLARLA TETKİKLER YAPILIYOR"

-Polikliniğin sağlık donanımı hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Kardiyoloji kliniğimizde eko, efor, ritim ve tansiyon holter cihazlarımız mevcut. Biyokimya, mikrobiyoloji laboratuvarında gelişmiş cihazlarımızla birçok tetkik yapılıyor. Radyoloji birimimizde ultrason, dijital röntgen, kemik dansitometresi  cihazlarımızla bilimsel temele dayalı çağdaş, güvenilir, kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunuyoruz.

-Poliklinikte hangi branşlarda hizmet veriliyor? 

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği,  kardiyoloji, diyabet, dahiliye, beslenme ve diyetetik, cildiye, kulak burun boğaz, üroloji, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk muayene, yetişkin muayene, psikolojik danışmanlık, ağız ve diş sağlığı bölümü, laboratuvar ve radyoloji birimiyle hizmet veriyor. Polikliniğimizde 13 hekim, 6 hemşire toplam 46 kişiyle sağlık hizmeti veriyoruz. 

Polikliniğimizde muayene sonrası reçetelenen ilaçları, SGK kapsamına dahil etmek ve belirli sağlık raporlarını düzenleyebilmek amacıyla iki hekimimize yetkilendirilmiş aile hekimliği ünvanı kazandırıldı. Bu iki bölümde hasta kabulü devam ediyor. 

-Hizmetlerden kimler faydalanıyor? Nasıl randevu alınıyor?

Hizmetlerden tüm halkımız faydalanabilir. Muayenelerden ücret alınmıyor. Radyoloji ve laboratuvar hizmetlerimiz ücretlidir. Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniğinden randevu almak için  (0216) 418 88 30 numaralı telefonu arayarak veya  (https://onlinerandevu.kadikoy.bel.tr/ ) web sitesini ziyaret ederek online randevu alabilirsiniz. Hafta içi 09.00 ile 16.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. 

-Poliklinikte sağlık hizmetine ek olarak eğitici seminerlerde veriliyor? 

Evet. Polikliniğimizde koruyucu sağlık hizmetleri içerisinde eğitici seminerler de yer alıyor. Anne ve bebeklerin doğumdan sonraki süreçlerinin rahatlatılması, bebek bakımıyla ilgili önemli konuların ve bebek beslenmesinin nasıl olması gerektiğinin anneye öğretilmesi amacıyla Gebe Okulu eğitimi, kuşaklar arası çocuk bakımında yaşanan anlaşmazlıkları en aza indirmek amacıyla da torun sahibi olacak büyükanne ve büyükbabalara Torunumu Beklerken eğitimi düzenleniyor. 

“OKULLARA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ”

Ayrıca ilçemizde bulunan 40-55 yaş arası kadınlara yönelik menopoz dönemi ve bu dönemin getirdiği sorunlarla baş etme yollarını anlatmak amacıyla menopoz dönemi ile ilgili eğitim de var. Bunların yanında Kadıköy İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilkokullarda, Şeker Okul Projesi kapsamında sağlıklı beslenme eğitimleri veriyoruz.  

Rana Beşe Sağlık Polikliniği:  Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, Patika Yol Sok. No:16 D:16, 34722 Kuyubaşı/Kadıköy.  Telefon numarası: (0216) 418 88 30

“POLİKLİNİK  TEMİZ, ÇALIŞANLAR ÇOK İYİ”

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nden sağlık hizmeti alan Feyhan Tolgay ile kardiyoloji bölümü muayenesinden sonra Rana Beşe Sağlık Polikliniği hakkında konuştuk, Feyhan Tolgay, “Polikliniği seviyorum. Çok uzun zamandır ara ara sağlık hizmeti alıyorum. Çalışanlar, doktorlar çok candan davranıyor. Sadece muayene etmiyorlar. Bilgi de aktarıyorlar. Poliklinik çok temiz. Muayenelerin ücretsiz olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım. O zaten mükemmel bir şey. Telefonu yıllardır kayıtlı. Arayarak randevuyu çok kolay alıyorum. ”

Candan Bayraktaroğlu da şunları söyledi: “Devlet hastanelerinde randevu almak çok zor. Buradan çok rahat randevu alıyorum. Bugün kardiyolojiye geldim. Diş bölümüne de geliyorum. Oradaki doktorumuz ve hemşiremiz de çok iyi. Merkeze her geldiğimde memnun bir şekilde ayrılıyorum.” dedi. 

 

ARŞİV