Günde 6 bin hastaya hizmet veriliiyor

Günde 6 bin hastaya hizmet verilen ve bu sayının hasta yakınlarıyla birlikte yaklaşık 15 bin kişiye ulaştığı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta Kadıköy olmak üzere İstanbul ve civar kentlere

01 Kasım 2010 - 13:47

Günde 6 bin hastaya hizmet verilen ve bu sayının hasta yakınlarıyla birlikte yaklaşık 15 bin kişiye ulaştığı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta Kadıköy olmak üzere İstanbul ve civar kentlere de hizmet veriyor.


Başhekimliğine Prof. Dr. Hamit Okur atandıktan sonra yeni gelişmelere tanık olan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni açılan birimleriyle Türkiye’de önde gelen sağlık kurumları arasında ön sıralarda yer alıyor. “Hizmette kaliteyi arttırmak en önemli hedefimiz. Gerektiğinde mesai dışında da halkımıza hizmet vermek amacıyla tüm çalışanlar olarak özveriyle çalışmakta sakınca görmüyoruz. Hafta sonları da gelip ameliyatlara girdiğim, çalıştığım oluyor. Bunu seve seve yapıyorum” diyen ve bu anlayışıyla çalışma arkadaşlarına da örnek olan Başhekim Prof. Dr. Hamit Okur, başhekim olarak göreve başladıktan sonra kısa sürede hastaneye yeni birimler kazandırmanın ve bu alanlarda başarılı olmanın gayreti içine girdi. “Eğitim ve araştırma hastanelerinin; eğitim ve araştırma ve hizmet gibi üç ana misyonu vardır. Bu üç misyonu da bence eşit şekilde götürmek lazım. Hatta eğitim ve araştırmayı hizmetten daha ön planda tutmak lazım. Burada 450 civarında tıpta uzmanlık öğrencisine eğitim veriliyor. Bu öğrenciler burada aldıkları eğitimle bundan sonraki hayatlarında kendi mesleklerini icra edebilecek bir konuma geliyorlar. Dolayısıyla bizim bu öğrencilere çok iyi bir eğitim vermemiz gerekir. Öncelikli sorumluluğumuz bu. İkincisi araştırma. Burası adı üzerinde eğitim ve araştırma hastanesi. Hem deneysel hem teknik araştırmaları hem de uzman arkadaşlarımız ve eğitici pozisyonda olan arkadaşlarımız hem de onların sorumluluğunda asistan arkadaşların bu çalışmaları yapması gerekiyor. Araştırma çalışmalarına önem veriyoruz. Bu konuda İç Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Aykut Oğuz ve ekibi Araştırma performansının değerlendirildiği yarışmada Türkiye üçüncüsü oldular. Hastanemiz açısından gurur verici bir durum. Klinik araştırmaları teşvik ediyoruz” diyerek yapılan çalışmaları ve elde edilen başarıları anlatan Prof. Dr. Hamit Okur, laboratuvar konusunda bazı eksiklik ve sıkıntılar giderildiğinde başarılarının daha da artacağını belirtti.
40 yıllık bir hastane olarak sağlığa uzun yıllar büyük hizmet veren Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendi yönetiminde özellikle önem verdiği konular arasında insan ilişkilerinin en iyi düzeyde yürütülmesi gediğini vurgulayan ve bu anlamda ciddi adımlar atan Prof. Dr. Okur, “Hastanemizde önem verdiğim konular, birincisi eğitim, ikincisi insan ilişkileri. Hasta-hekim, hekim-hekim ilişkileri, idareci-personel ilişkileri çok önemli. Bence bu ilişkilerin istenilen düzeyde olması için gerekenleri yapmamız gerekiyordu. Gerekli eğitimleri profesyonel eğitimcilerden planlayarak tüm personelimize belli program dâhilinde vermeye çalıştık. İletişim, stres yönetimi, motivasyon gibi eğitimler personelimize verildi. Hem kurum içi iletişimde hem de hastalarımızla olan ilişkilerimizde iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum” dedi.

Mustafa Sürmeli
 


ARŞİV