Dünya folkloru Kadıköy'de buluştu

14. Uluslararası Avrasya Kültür Festivali, 14-19 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatrosu’nda düzenlendi.

22 Ağustos 2013 - 13:05
14. Uluslararası Avrasya Kültür Festivali, 14-19 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatrosu’nda düzenlendi.
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy’ün ev sahipliğinde, İstanbul Harman Kültür-Festival Organizasyon Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen uluslararası folklor şölenine; Türkiye’nin yanı sıra Ekvator, Meksika, Tayvan, Hindistan, Litvanya, Polonya, Macaristan, Gürcistan, Letonya, Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan, Kazakistan, Yunanistan ve Rusya’dan gruplar katıldı.
15-18 Ağustos’ta misafir ülkelerin folklor grupları, Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’daki gösterilerin yanı sıra İstanbul’daki tarihi ve turistik yerlerini de gezdi. Sultanahmet Cami, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı’dan etkilenen yabancı konuklar, 16 Ağustos’ta programın galasını gerçekleştirdiler. 17 Ağustos Cumartesi günü ise Boğaz’da tekne gezisine katılan gruplar aynı günün akşamında gösterilerine devam ettiler.
 
1987’DEN BU YANA FOLKLORE HİZMET EDİYOR
İstanbul Harman Kültür-Festival Organizasyon Gençlik ve Spor Kulübü, Kadıköy Yeldegirmeni Mahallesi’nde 1987 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Derneğin başkanlığını sanata ve folklore gönlünü vermiş bir isim yürütüyor: Bülent Uzun…
Aynı zamanda bir eğitmen olan Kulüp Başkanı Bülent Uzun, “Üylerimiz ve Kadıköy halkının desteği ile kendi kultürümüzü dünyaya tanıtmaktan gurur duyuyorum. Türk bayragını her yıl dünyada birçok festivalde dalgalandırmanın onurunu yaşıyoruz. Halkımız desteği ile bu kültür festivalleri Kadıköy’de devam edecektir” dedi.
2000 yılından bu yana da uluslararası çapta düzenlenen Avrasya Kültür Festivalini organize ederek üstlenilmesi zor bir hizmeti sürdürüyor. Harman Kültür-Festival Organizasyon Gençlik ve Spor Kulübü’nün araştırmasına göre festivale bu zamana kadar 130 ulkeden 5 bin 300 folklor sever katıldı.
İstanbul Harman Kültür-Festival Organizasyon Gençlik ve Spor Kulübü’nün organizasyonluğunu yürüttüğü festival ile ilgili bilgi için  http://www.harmanfolk.com    adresinin yanı sıra 0532 274 79 73 nolu telefondan bilgi almak mümkün.

ARŞİV