'YAŞAM HAKKI' için greve çıktılar

Sağlık emekçileri, Samsun’da Doktor Ufuk Kamil Furtun’un öldürülmesi üzerine 1 Haziran’da greve çıktı. İstanbul’da binlerce sağlık emekçisi, “Sağlıkta dönüşüm öldürür” sloganlarıyla yürüdü

05 Haziran 2015 - 10:40

Samsun’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ufuk Kamil Furtun için sağlık emekçileri tüm kentlerde bir günlük iş bıraktı.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Üsküdar Devlet Hastanesi, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde 1 Haziran Pazartesi günü sabah saatlerinde basın açıklamaları yapıldı. Kadıköy’e sloganlarla yürüyen sağlıkçılar, vapurlarla karşıya geçerek, Avrupa yakasındaki meslektaşlarıyla buluştu.
Avrupa yakasında da sağlık emekçileri, İstanbul Tıp Fakültesi’nin önünde toplandı. Binlerce sağlık emekçisi, “Yastayız” yazılı pankart ile Millet Caddesi üzerinden Beyazıt’taki İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüdü.
İktidarın sağlıkta dönüşüm politikasını protesto eden kitle, bu programın hem vatandaşın sağlık hakkını hem de sağlık emekçilerinin can güvenliğini ortadan kaldırdığına dikkat çekti.
Sağlık emekçileri, sık sık “Sağlık Bakanı istifa”, “Sağlıkta dönüşüm ölüm getirir” sloganlarını atarken, “Sağlıkta dönüşüm şiddete dönüştü”, “Can güvenliği olmayanlar can kurtaramaz” yazılı dövizler taşıdı.
Sağlık Bakanlığı’nın Dr. Kamil Furtun’un ölümü üzerine hastanelere gönderdiği “Ölen doktor için 15 dakika etkinlik yapın” ifadelerini içeren yazıyı da protesto eden emekçiler, bakanlığın yaşanan cinayetlerin durdurulması için adım atmasını talep etti.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında, Dr. Kamil Furtan öncesinde çok sayıda sağlık çalışanının öldürüldüğüne ve saldırıya uğradığına dikkat çekildi, sağlık meslek örgütlerinin yaşanan saldırı ve ölümlerin durdurulması için Meclis’e bakanlıklara acil taleplerini ilettikleri, eylem ve etkinlik düzenledikleri fakat bunların hükümet tarafından dikkate alınmadığı belirtildi.
 

ARŞİV