Yılın son ücretsiz konserleri…

Konserleri çoğunlukla bedelsiz olarak Kadıköylülerle buluşturan Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, 2015 yılını yine ücretsiz konserlerle kapatıyor

17 Aralık 2015 - 16:41
Sezon başladığından bu yana birbirinden özel konserleri çoğunlukla bedelsiz olarak Kadıköylülerle buluşturan Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, 2015 yılını yine ücretsiz konserlerle kapatıyor.
Mekândaki ücretsiz konserlerden en yakın tarihli olanı 19 Aralık’ta yapılacak. Verdiği resitaller ile klasik müzik alanında önemli bir isim olan kemancı Jülide Yalçın Dittgen ile sayısız ödül sahibi piyanist Elif Önal ikilisi, saat 20.00’da başlayacak konserde ünlü bestecilerin eserlerini yorumlayacaklar. Takip eden gün yani 20 Aralık Pazar saat 18.00’de ise izleyicilere Flamenko gösterisi sunulacak. Ünlü sanatçı ve koreograf Edurne Portilla ile Pera Flamenco Dans Topluluğu’nun gerçekleştireceği bu gösteride pek çok koreografi sahnelenecek. Sedat Gürel & Güzin Gürel Sanat Vakfı’nca da “İl Signor Bruschino Operası” sahnelenecek. İlker İşsever, Uğur Yılmaz, Ufuk Toker, Berkcan Beniç, Selin Uzun, Barış Yavuz, Uğur Okay, Yunus Emre Şahingöz, Günselin Seda Çetinkaya’dan oluşan orkestra, piyanoda Barış Büyükyıldırım’la, şef Murat Cem Orhan yönetiminde sahne alacak. 23 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de başlayacak gecede, müzisyenler, Gioacchino Rossini’nin 1813 yılında yazmış olduğu tek perdelik komik operasını seslendirecekler.

HEM PİYANO HEM FLÜT
Piyanist Güray Başol, çeşitli dönemlerden piyano solo eserlerini sunacağı “Piyanonun zaman içerisindeki yolculuğu” başlıklı dinletisiyle 26 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.00’de dinleyiciyle buluşacak. Yılın son ücretsiz etkinliği de “Flütlü Triolar” konseri olacak. 30 Aralık’taki konserde, oda müziğine farklı oluşumlarla yeni eserler kazandıran Jülide Gündüz; bu projesini genç kuşağın ödüllü flütçülerinden olan Sıla Gerbağa, Mine Aksoy ve piyanist Müge Hendekli ile gerçekleştirecek. Saat 20.00’de başlayacak programda, Bach ve Doppler’in eserleri ses bulacak.

MODA’DA TANGO GECESİ
Moda’daki Fransız Okulu Saint Joseph, 2015’i tango gecesiyle uğurluyor. 18 Aralık Cuma saat 20.00’de yapılacak ücretsiz gecede, Buenos Aires’ten bandoneonist Marisa Mercade ve çellist Sedef Erçetin, zengin bir Arjantin Tango repertuarıyla güzel bir konsere imza atacaklar. Daha önce birçok önemli projede bir araya gelmiş olan bu usta iki müzisyen, Kadıköy’de buluşup, yeni bir projeyle seyircileri karşılayacaklar.

ARŞİV