Yeldeğirmeni'nde ikinci festçik

​ “Kadıköy Sessions 2.Festçik”, 28-29 Mayıs’ta Yeldeğirmeni’de 40’ı aşkın mekanda yapılacak

23 Mayıs 2022 - 13:00

 Fransız sanatçıların ilkini geçen yıl Yeldeğirmeni’nde tek gün olarak düzenledikleri “Kadıköy Sessions Festçik” bu sene iki güne yayılıyor. 

Her pazartesi akşamı Kadıköy’deki Eskici Gizli Bahçe’de ‘Kadıköy Sessison’s’ adlı ücretsiz bir jam session (doğaçlama dinleti) düzenleyen Fransız keman sanatçısı Gabriel Meidinger ve Fransız sinemacı Stephan Talneau, bu seneki festivali yine Yeldeğirmeni’nde yapacak. “Kadıköy Sessions 2.Festçik”,  28-29 Mayıs’ta semtteki 40 mekanda, 174 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek. Kafe ve atölyelerde, tiyatro oyunları sahnelenecek, masallar anlatılacak, danslar edilecek, müzik dinletileri sunulacak. 180’i aşkın performansın sahneleneceği ücretsiz festivalde bu sene çocuklara da yer var. Bu kapsamda minikler için kukla ve sinema yapım atölyeleri olacak. 

İlk Festçik, 24 Ekim 2021’de 200’den fazla sanatçının 22 mekanda 85 performansı ile gerçekleşti. Festçik, sanatçıların işbirlikleri geliştirmesini, sanatçılar ve disiplinler arasında bağlar kurulmasını ve üretimlerini paylaşmak isteyenler için alan açılmasını hedefliyor.

 


ARŞİV