Yaz tatili Çocuk Sanat Merkezi’nde güzel

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi yaz atölye çalışmaları başlıyor. 1-17 ağustos arası yapılacak olan çalışmalarda, danstan resme pek çok farklı kategori bulunuyor

27 Temmuz 2018 - 12:56

Yaz tatili geldiğinde evlerinde sıkılan çocuklar için güzel bir alternatif olabilecek Çocuk Sanat Merkezi Yaz Atölyeleri başlıyor. 2008 yılının Aralık ayında açılan Çocuk Sanat Merkezi; bu yaz da çocukları akranlarıyla tanıştırarak, eğlendirirken öğretmeyi amaçlıyor. Salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 10.00 ile 15.00 arasında, 50’şer dakikalık periyotlarla yapılacak çalışmalarda; resim, yaratıcı drama, dans, davul, ritim, gitar, ses-nefes atölyeleri bulunuyor. Farklı yaş gruplarına hitap eden atölyeler, şu şekilde:

Resimde Yeni Teknikler/Hikâyeyi Resmetmek (6-9/10-13 yaş): Çocukların hayal ettiklerini çizerek anlatabilecekleri bu çalışma; çocukların kas gelişimini, hayal gücünü ve estetik bakış açılarını güçlendiriyor.

Yaratıcı Drama Çalışmaları (6-9/10-13 yaş): İnteraktif (yaparak ve yaşayarak) bir öğrenme yöntemi olan “Yaratıcı Drama” oyun ve doğaçlamalara dayanarak sosyal iletişimi güçlendirirken, özgüven, uyum ve kendini ifade edebilmeye de büyük katkı sağlıyor. Şehir hayatında sokak veya bahçeye çıkıp arkadaşlarıyla oynayamayan, sosyal hayattan her geçen gün daha fazla uzaklaşan çocuklarımız, yaratıcı drama atölyelerinde yaşıtlarıyla buluşarak hem kendilerinde var olan potansiyeli ortaya çıkarıyor hem de yaşıtlarını gözlemleme fırsatı buluyorlar.

Çocuklarla Ses-Nefes Çalışmaları (5-8/8-13 yaş): Ses-nefes çalışmasında; sesin doğal ve rahat kullanımı ve vücudun rahatlaması sağlanmaya çalışılıyor. Doğru nefes teknikleri, doğru konuşmak, sağlıklı ses oluşumunu sağlamak ve bu yönde dünya repertuarından parçalar öğretmek hedefleniyor. Solfej çalışmasındaysa hedefler; öğrencilerin ses duyuşlarını ve ritim algısının geliştirilmesi, nota isimlerinin ve sürelerinin öğretilmesi Her çalışma 10 çocukla sınırlı.

Dansa Davet (5-8/9-13 yaş): Dans atölyesi, çocuklara enerjilerini eğlenerek attırırken, aynı zamanda öğretiyor. Çocuklar, hem fiziksel aktivitede bulunabilecekleri hem de eğlenebilecekleri bu çalışmaya bekleniyor.

Davul Atölyesi (9-13 yaş): Davul atölyesi, çocukların kendilerini ritim ve müzik ile ifade ederken solist ve eşlik edebilme özelliklerini geliştirmeyi, aynı anda birden fazla uzvu koordineli kullanabilmeyi ve performanslarını sergileyebilmelerini hedefliyor. Her çalışma 3 çocukla sınırlı.

Ritim Atölyesi (5-13 yaş): Ritim atölyesi, çocukların grupla birlikte hareket edebilmelerini ve performanslarını sergileyebilmelerini hedeflemekte. Bu atölye çalışmasında, çocukları özgünlüğe teşvik ederek, yaratıcılıklarını tetiklemek, takım olarak çalışma becerilerini kazandırmak ve tüm bunları yaparken de hayatlarına disiplinler arası kavramları katmak amaçlanıyor.

Gitar Dünyası (8-13 yaş): Gitarın tanıtılmaya çalışacağı bu atölyede, popüler gitar çalım teknikleri yardımıyla gitarın hem solist hem de eşlik çalgısı olarak nasıl kullanıldığı gösterilmesi ve katılımcılara basit temel eşlik çalışmaları öğretilmesi hedefleniyor.

Detaylı bilgi için Çocuk Sanat Merkezi’ne gidebilir, http://www.cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr adresini ziyaret edebilir ya da (0216) 567 84 01 numarasını arayabilirsiniz.


ARŞİV