Veganların uluslararası buluşması Kadıköy'de

Uluslararası İstanbul Vegfest 2022, ekim ayının ilk gününde kapılarını Kadıköy’de katılımcılara açacak

28 Eylül 2022 - 09:16

Türkiye’de ilk kez 2017 yılında Vegan Derneği Türkiye (TVD) ortak organizasyonu ve Didim Belediyesi ev sahipliğiyle düzenlenen Vegfest, 2018 yılından itibaren belediye ile işbirliğini keserek Uluslararası İstanbul Vegfest adıyla İstanbul’a taşındı. Uluslararası İstanbul Vegfest 2022, 1-2 Ekim günlerinde yapılacak. Covid-19 sebebiyle iki yıldır internet üzerinden yapılan Uluslararası İstanbul Vegfest, bu yıl Kadıköy sahilinde bulunan Festival Park Kadıköy’de gerçekleştirilecek.

Ücretsiz ve herkese açık olan festivalin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ”Uluslararası İstanbul Vegfest 2022’ye geri sayarken festival afişimizi paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Arel Talu’nun harika çizimiyle hayat bulan felsefemizi daha geniş kitlelere aktarmak için, Festival Park Kadıköy’de buluşuyoruz! Tüm canlıların özgürlüğü ve gezegenin iyiliği için herkesi bekliyoruz!” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’de veganlık bilincinin gelişmesi için #YaşamaŞansVer sloganı ile organize edilen festival, vegan yaşam felsefesini anlamak ve hayvan hakları mücadelesine katkıda bulunmak isteyen herkese 1 Ekim Cumartesi ve 2 Ekim Pazar 10.00’dan itibaren kapılarını açacak. Söyleşiler, defileler, müzik dinletileri ve panellerden vegan yemek atölyeleri ve tadımlarına, belgesel gösterimleri ve sergilerden çocuklar ve yetişkinler için çeşitli atölyelere kadar pek çok farklı oturumla zenginleşecek olan festival, Türkiye ve dünyadan ilham veren pek çok ismi ağırlayacak. Yurt dışından canlı internet bağlantısıyla katılacak konukların konuşmaları da Türkçeye çevrilecek. Üniversitelerde verilen vegan menü mücadelesi, sokakta yaşayan hayvanlara yönelik nefret suçları, av karşıtı hukuki mücadele, hayvan hak ve özgürlükleri, her yaşta bitki bazlı beslenme, moda ve turizm sektörlerinde Türkiye’den ve dünyadan etik ve sürdürülebilir uygulamalar, atıksız yaşam ve iklim değişikliği gibi pek çok konu başlığı; vegan tıp doktorları, sporcular, sanatçılar, hukukçular ve aktivistlerin katılımıyla sunumlar eşliğinde ele alınacak.

(2017 Vegan ve Vejetaryenler Derneği tarafından ilki 2016’da yapılan “1 Kasım Dünya Vegan Günü” etkinliği, 2017’de Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de gerçekleştirilmişti)

VEGANLIKLA İLGİLİ ANKET

Festival ziyaretçileri, aynı zamanda Türkiye’de veganlıkla ilgili en kapsamlı ankete de katılabilecek. İstanbul Ekonomi Araştırma (İEA) ve TVD tarafından hazırlanan anket çalışması aracılığıyla vegan katılımcılar vegan olmayı nasıl seçtiklerine, veganlığa yaklaşımlarına ve bir vegan olarak yaşadıkları toplumsal ve ekonomik sorunlara yanıt verirken, vegan olmayanlar da veganlıkla ilgili görüş ve eğilimlerini paylaşabilecekler. Festivalle ilgili geri bildirimde bulunmak isteyen katılımcılar ise, festivalin web sitesine eklenen değerlendirme formu aracılığıyla görüşlerini ve gelecek yıllara yönelik isteklerini çevrimiçi olarak paylaşabilecek.

1 Ekim’de 23.00’e kadar, 2 Ekim’de 20.00’ye kadar sürecek olan festivalin web sitesi: https://vegfest.istanbul

 


ARŞİV