Ülkelerarası "Müzikal Köprüler" atıldı

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile Girit Heraklion Müzik Okulu, ‘Müzikal Köprüler’de buluştu, aynı şarkıları iki dilde seslendirdi.

27 Mart 2024 - 10:13

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile Girit Heraklion Müzik Okulu öğrencileri ve eğitmenleri 21 Mart Perşembe günü ‘Müzikal Köprüler’ konserinde bir araya geldi. Kurulan müzik köprüsünde buluşan öğrenciler ve eğitmenler, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nin büyülen atmosferinde aynı şarkıları iki dilde seslendirdi.

Üsküdar’a Giderken, Hatırla Sevgili, Cevriye Hanım’ın hem Türkçe hem de Yunanca söylendiği konsere, Akordeon Sanatçısı Muammer Ketencoğlu ‘Kasım Zeybeği’ bestesi, solist Nesibe Özgül Turgay da ‘Kardeşin Duymaz’ şarkısı ile renk kattı. 

“DİLLER FARKLI DUYGULAR AYNI”

Heraklion Müzik Okulu Müzik Öğretmeni Evagelia Koutsogiannaki, “Türkiye’de ilk defa bir müzik okulu ile konser için bir araya geldik. Çok heyecanlıyım. Türk ve Yunan kültürü birbirine yakın. Onların arasında bir köprü kurduk. Farklı diller ama aynı duygular. Çocuklar için çok güzel oldu. Müzik arkadaşlık doğurur.” dedi.  

Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü ve Müzik Eğitmeni Yeşim Altınay da şunları söyledi: “Çok duygulu ve güzel bir program. Komşularımızı misafir ettik. İki kültürü bir araya getirdik. Çocuklar çok heyecanlı ve mutlu. Çocuklar arasında dostluklar kurulmaya başlandı.”

“TOHUMLAR ATILIYOR”

Muammer Ketencoğlu ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Gençliğimden beri Türkiye’de ve Yunanistan’da yaşayan insanların buluşması ile ilgili yetişebildiğim her etkinliğe katıldım. Halkların birbirini tanıması ve yakınlaşması için her türlü çalışmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Bunlar küçük tohumlar. O yüzden çok faydalı. Çocukların cephesinden baktığınız zaman da çok hoş. Bu çocuklar arkadaşlıklar kuracak.”

 

.

 

ARŞİV