Turnalar yok olmasın diye…

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi “Turnalar Yok Olmasın!” adıyla doğal yaşamı koruma sempozyumu düzenledi. Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi “Turnalar Yok Olmasın!” adıyla doğal  yaşamı koruma sempozyumu düzenledi. Ünlü yazar Nazlı Eray turnalar için yazdığı  kitabını imzaladı.

06 Kasım 2013 - 13:24
Symbiosis Doğal Yaşamı Koruma Derneği  üyeleri ve Doğuş Üniversitesi  Sanat ve Tasarım Fakültesi,  eşsiz güzellikteki Turna kuşu soyunun  her geçen gün  gözle görülür şekilde tükenmesi  üzerine  “Turnalar Yok Olmasın” başlıklı bir sempozyum düzenledi.   Sempozyuma  Haytap ve Hayvanları Koruma Derneği ve Doğa Derneği  üyeleri  yanı sıra Dernek Başkanı Dr. Ayşen Erdil, Dernek Danışmanı Biyoloji uzmanı Ferdi Akarsu, Dernek Genel Müdürü Engin Yılmaz ve Başkan Güven Eken, Emrah Çoban ve Engin Yılmaz konuşmacı olarak katıldılar. Fakülte Dekanı Prof. Nazan Erkmen dünya sanatında ve Osmanlı ve Anadolu sanatında “Sanatta Turna Motiflerini” görseller ile birlikte izleyicilere tanıttı. 
Turna kuşunun  ve doğanın korunmasını amaç edinen sanatçılar görkemli bir sergi açtılar. Nazan Erkmen, Irmak Akçadoğan,  Oya Abacı, Pesent Doğan, Ezgi Karaata, Duygu Beykal İz, Vesile Aykaç, Ayşen Yetiş Doğu, Münevver Cillov, Selçuk Kızılışık, Neşe Meral, Gün İrk, Hilal Turşoluk, Gülşen Kıbrıslı, Can Aral Moralı gibi isimlerin yanı sıra L’Aquila Accademia di belle arti ve Doğuş Sanat ve Tasarım fakültesi öğrencilerinin de eserleri sergide yer aldı. Turnaları korumak ve çocuklara küçük yaşlarda hayvan sevgisi ve çevre duyarlılığı aşılamak amacı ile ünlü yazar Nazlı Eray turnayı konu alan “Çığlık Atan Mumya” başlıklı bir  öykü kitabı  yazdı. Nazan Erkmen tarafından resimlenen kitap satışa sunulurken, ünlü yazar kitabın resimleri arasında kitaplarını imzaladı.
 

ARŞİV