Trensiz Gar'da festival kapanışı

İşçi Filmleri Festivali, 10. yılda kapanışını Haydarpaşa Garı’nda “Haydarpaşa filmleriyle” yaptı

14 Mayıs 2015 - 15:45
 
Eylül BİROL
“İşimiz gücümüz yaşamak” diyerek 10. yılında izleyiciyle buluşan sponsorsuz, parasız, yarışmasız İşçi Filmleri Festivali, 10 gün boyunca çeşitli film gösterimleri ve söyleşileri ücretsiz olarak halkla buluşturdu. Festival İstanbul ayağının kapanışını, Haydarpaşa Tren Garı’ndaki film gösterimi ile yaptı.
Haydarpaşa Dayanışması ve Validebağ gönüllülerinin de katılımıyla Eminönü İskelesi önünde buluşan sinema severler, Haydarpaşa Garı’na “Bu daha fragman, mücadeleye devam” sloganları ile yürüdü. Gar merdivenlerinde festival adına yapılan konuşmada “Bu sene ‘İşimiz gücümüz yaşamak’ dedik. Bizi içine düşürmek istedikleri bir karanlık var. Ancak biz yaşamayı tercih edeceğiz. Haydarpaşa bir tarih. Haydarpaşa’da da yok edilmek istenen bir hayat var ve biz de festival olarak kapanışı burada yaparak o hayata sarılacağımızı göstermek istedik” denildi.
Daha sonra Haydarpaşa’yı anlatan, ‘Raylar Konuştukça’ ve ‘Trensiz Gar’ filmleri gösterildi. Festivalin kapanışında gerçekleştirilmesi planlanan şenlik, geçtiğimiz günlerde Kadıköy’de cinayete kurban giden Bahadır Grammeşin’in anısına iptal edildi.
 

ARŞİV