Tiyatronun günü 27 Mart

Dünya Tiyatrolar Günü olan 27 Mart’ta, şehir ve devlet tiyatroları ile kimi özel tiyatrolar ücretsiz perde açacak.

21 Mart 2018 - 12:36

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Kadıköy’de ücretsiz bazı oyunlar sahnelenecek.

 Tiyatrodor’un yeni oyunu “Leonce ile Lena” oyunu, 27 Mart günü saat 20.30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek. Georg Büchner’in 19. yüzyılda yazdığı basit bir çocuk masalı şeklinde kurgulanmış olan oyun, bir yandan monarşinin gülünçlüğünü vurgularken, diğer yandan kendisine dayatılan saçma saray kuralları ve yozlaşmış toplumsal ahlaki değerler arasında sıkışıp kalmış, olgunlaşmaya çalışan genç bir erkeğin yaşadığı kişisel bunalımları, toplumsal bunalımların fon oluşturduğu bir sahnede yer yer komik, yer yer trajik bir dille anlatıyor.

Ücretsiz izlenebilecek bir başka oyun da “Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt” olacak. Okan Karaca, Pınar Aygün’ün rol aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu oyunu, 27 Mart günü saat 15.00’te Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde olacak. Çocuk seyirci için eğlenceli bir el kukla oyunu olan eser, üç afacan kardeşin herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor.

Kadına şiddeti konu alan Kadıköy Halk Tiyatrosu’nun  ‘Mor’ oyunu da 31 Mart günü saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek. Bir sığınma evinde yaşayan beş kadının hikâyesini aktaran oyundaki karakterler, yaşadıkları şiddet hikayelerinin yanı sıra; günlük yaşamlarını, çekişmelerini, sosyal hayatlarını, alışkanlıklarını, dedikodularını, sırlarını birbirleriyle ve seyirciyle paylaşıyor. Dramaturjisini Ragıp Ertuğrul’un, müziklerini Bülent Bayrak’ın, kostüm tasarımını Merih Sualp’in yaptığı oyunda; Ayşegül Yalçıner, Canan Tuğaner, Eda Özdemir, Eser Rüzgar, Hafize Balkan ve Nilsu Akman rol alıyor.

ŞT ve DT’DE TÜM OYUNLAR ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü ücretsiz sahneleyeceği 7 oyunla kutlayacak. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Hisse-i Şayia, Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde Kahvede Şenlik Var, Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde Macbeth, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde Nora-Bir Bebek Evi, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde Bizim Aile, Ümraniye Sahnesi’nde Saadet Hanım, Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde Ben Çağırmadım adlı oyunlar 27 Mart günü saat 20.30’da sahnelenecek. Ücretsiz biletler 23 Mart Cuma günü saat 11:00’de gişelerden, saat 12:00’den itibaren sehirtiyatrolari.ibb.istanbul adresi ve “İBB Şehir Tiyatroları” mobil uygulamasından temin edilebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu da Tiyatrolar Günü’nü ücretsiz oyunlarla kutluyor. "Günün Çorbası" Cevahir Sahneleri Salon 1'de; "Karmakarışık" Cevahir Sahneleri Salon 2'de; "İstasyon" Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde; "Romeo ve Juliet" Üsküdar Tekel Sahne'de ve "Tamamen Doluyuz" Küçük Sahne'de sergileyecek. Oyunların başlama saati ise 20.00


ARŞİV