TİYATRO Rutubet Sertaç Ayvaz’ın yazıp yönettiği “Rutubet”

TİYATRO Rutubet Sertaç Ayvaz'ın yazıp yönettiği Rutubet adlı oyun, Mayıs ayında Öykü Sahne'nin alternatif salonu Hemzemin'de sahnelenecek. Kadıköy'de bir apartman dairesinde...

16 Aralık 2016 - 13:17
TİYATRO
Rutubet
Sertaç Ayvaz'ın yazıp yönettiği Rutubet adlı oyun, Mayıs ayında Öykü Sahne'nin alternatif salonu Hemzemin'de sahnelenecek. Kadıköy'de bir apartman dairesinde geçen oyunun konusu kısaca şöyle: Esra, izbe bir dairede yaşayan, geçmişinden kaçmaya çalışan genç bir kadındır. Çevresindeki kişilerle ilişkisi bize karakteri konusunda bilgi verse de o, yaşadıklarını pek ele vermez. Esra, çevresindeki herkesin, aslında büyük ve acımasız bir planın parçası olduğunu anladığında, geçmişiyle hesaplaşma zamanı da gelmiştir. Şimdi geçmiş, bütün ağırlığıyla Esra ve ablası Ebru arasında gidip gelmekte; hayatlarına pişmanlık, geç kalmışlık, kırgınlık, öfke ve sevgi dokumaktadır.
Oyun 11 Mayıs Cumartesi 20:30, 17 Mayıs Cuma 20:30, 24 Mayıs Cuma 20:30, 25 Mayıs Cumartesi 20:30'da Öykü Sahne'de izlenebilir.
0216 330 53 30
Ayıp Ettik
Cinselliğe ayıp demekle ne kadar ayıp etmiş olduğumuzun eğlenceli bir hikayesi. Çünkü o bizim varlığımızın nedeni. İstanbul Komedi Tiyatrosu oyunlarıyla ilgili şunları söylüyor: İddiamız şu; tarihin en büyük buluşu cinsellik, yani kadın ve erkeğin birbirini keşfetmesi.
Buna keşif demek çok da acayip olmasa gerek. Çünkü kadın ve erkeğin kullanım kılavuzu yanında gönderilmediğine göre Adem ile Havva yiyip içip uyumuş olsalardı hiçbirimiz bugün bu dünya üzerinde olmazdık. Ayıp Ettik, 10 Mayıs Cuma akşamı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Bize Bir Haller Oldu
İnsanın insana, insanın doğaya, insanın hayvana değer vererek yaşadığı, sözün senet olduğu günlerden ikiyüzlülüğün kaypaklığın kurnazlığın yalının dolanın insan ilişkilerine sindiği doğanın yağmalandığı günlere geldik. Oyunumuz milletçe geldiğimiz bu noktaya ağlanacak halimize güldürerek parmak basıyor. Diyor oyunu yazan ve yöneten Ali Erdoğan. Bize Bir Haller Oldu, 11 Mayıs Cumartesi 20.30'da ve 19 Mayıs Pazar 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
İstanbul ve Aşk
İstanbul'a aşık ve İstanbul'da aşık olanların müzikal hikayesihellip; Zamana ve yaşanmışlıklara tanıklık eden, polisiye lezzetler barındıran kurgusuyla seyredeni içine çekiverecek sımsıcak bir öykühellip; İstanbul Kumpanyası'nın oyununu, 11 Mayıs Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
Aşk Bir Rüyadır
Aşk bazen bir kâbusla başlar. Birdenbire ne olduğunu anlayamaz bir an önce uyanmak istersiniz. Uyandığınızda ise kâbusunuzun tatlı bir rüya olduğunu ve aslında hiç ama hiç uyanmak istemediğinizin farkına varırsınız. Derin uykuda, günlerce, haftalarca, aylarca hatta yıllarca uyanmamak istersiniz. Kâbusunuz artık tatlı bir rüyaya dönüşmüştür. Ve Tiyatro'nun sahneye koyduğu oyun, 13 Mayıs Pazartesi akşamı 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
Mahşer-i Cümbüş
Oyuncunun ve seyircinin hayal gücü ile şekillenen tiyatro sporunun Türkiye'deki öncülerinden Mahşer-i Cümbüş, 14 Mayıs Salı akşamı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyor.
Nafile Dünya
Polislik mesleğine otuzlu yıllarda başlamış ve geçen zaman içinde Cumhuriyet rejimine ve devlet hizmet ilkesine ilk günkü gibi bağlı kaldığı için, değişen, yozlaşan toplumsal koşullara ayak uyduramayan küçük bir adamın trajikomik hikayesihellip; Duru Tiyatro'nun sahnelediği Nafile Dünya , 15 Mayıs Çarşamba 20.30'da Kozyatağı Kütür Merkezi'nde.
Hasretinden Prangalar Eskittim
Ahmed Arif'in Hasretinden Prangalar Eskittim i ete, kana, cana, sese büründüren Kemal Kocatürk şairi öz yaşam öyküsüyle harmanlayarak yeniden görünür kılmayı hedefliyor.
Terk etmedi sevdan beni , uğruna ölümlere gidip geldiğim dediği sevdasıyla, memleketiyle, aşkı, mahpusluğu ve sürgünleriyle Ahmed Arif'i ilk kez sahneye taşıyor. Hala izlemediyseniz, Hasretinden Prangalar Eskittim 18 Mayıs Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

KONSER
Ayda Aktan Aslantepe Piyano Resitali
MSÜ Devlet Konservatuvarı'ndan sonra eğitimine Paris'te devam eden ve kariyerini yurtiçi ve yurtdışında sürdüren sanatçı, 11 Mayıs Cumartesi akşamı 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz bir konser verecek. Aslantepe, Mozart,Brahms, Erkin, Darmar, Granados ve Chopin'in eserlerini piyanosuyla yorumlayacak.
Candan Erçetin Anneler Günü Konseri
Şarkıcı Candan Erçetin her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü'nde anneler için söyleyecek. 12 Mayıs Pazar saat 16.00'da başlayacak konser Bostancı Gösteri Merkezi'nde. Biletler biletix ve BGM gişelerinden temin edilebilir.
0216 384 72 10
Virtüözler-Metropoller
Bu konserde üç usta müzisyen Bülent Evcil, Rahşan Apay ve Cana Gürmen bir araya gelir ve müzikal düzlemde dünya metropollerini dolaşırlar. Metropolun tüm kaos ve kültürel zenginliği içinde yaşayan bu bestecilerin kalbe değebilen bir samimiyette yazılmış müziklerini kendi virtüözitelerinde yoğurarak dinleyici ile buluşturacak iddialı bir konserde bir araya geliyorlarhellip; Konser 13 Mayıs Pazartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası
Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Fatma Said, Kristina Bikmaeva solistliğinde izleyiciyle buluşacak. Konser 13 Mayıs Pazartesi 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Baharın Renkleri Fuaye Konseri
Keman sanatçısı Erman Türkili ve arp sanatçısı Meriç Dönük, Baharın Renkleri adlı konserleriyle Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda müzikseverlerle buluşacak. 15 Mayıs Çarşamba saat 18.00'de başlayacak konserde A. Charpentier, A. Piazzola, C. Saınt-Saens, D. Scarlatti ve S.Dussek'in eserleri seslendirilecek. Giriş ücretsiz.
Ali Sezgin Gitar Resitali
Gitarist Ali Sezgin, 15 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir gitar resitali verecek. Konser ücretsiz izlenebilecek. Sezgin şunları söylüyor: Kendime has müzikler yapıp çalma düşüncelerim, ortaöğretim günlerimde başladı. Lisede yaptığım Ekvatorda Bir Eskimo adlı ilk klasik kompozisyon, o günleri ne güzel tanımlar. Sonrasında Kadıköy müziğime yön verdiğim ve tarzımı oluşturduğum yer oldu. Bu tarz Akustik Mizah Müzik olarak öne çıktı. Birikimlerimi, klasik ve akustik özgün gitar resitaller aracılığıyla, dinleyenlerimle paylaşmayı sürdürüyorum.

DANS
Farklı Bedenlerle Dans
2001 yılında çağdaş dans ve performans sanatçısı, koreograf ve akademisyen Tuğçe Tuna tarafından İstanbul'da kurulan RemDans; disiplinler arası çağdaş dans performans kolektifi olarak uluslararası platformlarda yer alıyor, yenilikçi, cesur ve öncü bir inisiyatif olarak tanınmlanıyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftasıkapsamında; Kadıköy Belediyesi ve RemDans/ Tuğçe Tuna işbirliğiile düzenlenen Farklı Bedenlerle Dans etkinliği; bedene yeni ve dürüst bir algı ile yaklaşmayı ve alışıla gelmiş, popüler, estetik yargılarından uzaklaşmayı amaçlıyor.
Ücretsiz etkinlik, 14 Mayıs Salı saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

ŞENLİK
EKAL FEST 2013
Erenköy Kız Anadolu Lisesi Baharı çeşitli etkinliklerle karşılıyor. Bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan Ekal Fest 2013 festivali 10-13-14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. 4 gün sürecek olan festivalde günümüzün popüler gruplarından grup84 ve ünlü voleybolcu Özlem Özçelik öğrencilerle buluşacak. Festival halka açık olmayacak ancak okul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşecek.

FİLM GÖSTERİMİ
Yolun Başında
Türkiye ve Ermenistan'dan bir grup genç bir uzlaşı projesi için 6 ay arayla iki farklı kentte buluşurlar. Önce Muş'ta Ermeni yaşamının izlerini ararlar. Ardından Gümrü'de, Muş'tan sürgün edilen, hayatta kalan Ermenilerin torunlarıyla konuşurlar. Gruptaki gençler arkadaş olurken, tarih, hafıza, soykırım, inkar ve gerçeklik talebinin yanı sıra dostluk ve güven kavramlarını da sorgular. Film, gençlerin çatışma ve uzlaşı söylemlerini tutku ve içtenlikle, yer yer alınganlık, güvensizlik ya da katıksız bir gençlik neşesi ile tartışmalarına tanıklık eder.
12 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde Yolun Başında belgesel filmin gösterimi yapılacak ve ardından Soprano Şuşan Kalataş bir konser verecek. Etkinlik herkese açık.

SÖYLEŞİ
Yusuf Fakıoğlu ile Söyleşi ve Fotoğraf Sunumu
Yusuf Fakıoğlu, Sevinç Akdoğan'la birlikte Tibet'ten Nepal'e yaptıkları gezide çektikleri fotoğrafları Kadıköylülerle buluşturuyor. Söyleşi ve fotoğraf gösterisi 12 Mayıs Pazar günü 15.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde.

ATÖLYE
Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup CKM Sanat Kütüphanesi'nde üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi̇'nde bu ay incelenecek kitaplar:
14 Mayıs Salı - Vladimir Nabokov, Ada ya da Arzu
28 Mayıs Salı - Gabriel Garcia Marquez, Kırmızı Pazartesi
Kitap Okuma Günleri
Yazar Fatma Burçak'ın eşliğinde her hafta Çarşamba günleri Türk ve Dünya Edebiyatından farklı kitapların okunarak yeni dünyaların keşfedildiği ve kitaplar üzerine sohbet edildiği etkinlik herkese açık. Kozzy Koyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte bu ay incelenecek kitaplar:
15 Mayıs 14.00: Kuyucaklı Yusuf ndash; Sabahattin Ali
22-29 Mayıs 14.00: Amerika ndash; Franz Kafka

SERGİ
Feryal Özensel ndash; Reyhan Bucuklar Resim ve El Sanatları Sergisi
Aslen eczacı olan ve hala mesleğini sürdüren Feryal Özensel on seneyi geçkin süreden beri Erenköy Zihni Paşa Halk Eğitim Derneği'nin öğrencisi olarak resim çalışmalarına devam
ediyor. Reyhan Bucuklar ile bizden sevgiden başka bir şey beklemeyen menfaatsiz dostların yaşamları için biraz olsun katkıda bulunabilmek için açılan bu sergi 10ndash;19 Mayıs 2013 tarihleri arasında CKM Performansbir katında izleyicilerle buluşuyor
Yedi Rengin Desenleri
Yedi fırça yedi renk temalı yağlı boya resim sergisi 14 Mayıs Salı ndash; 23 Mayıs Perşembe günleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
Ahmet Yeşil Görsel Dokunuşlar Sergisi
Ahmet Yeşil'in Görsel Dokunuşlar adını verdiği sergisi 31 Mayıs'a kadar Tolga Eti Sanat Galerisi'nde görülebilir.

ARŞİV