Tiyatro ödülleri sahiplerini buldu

İki kurum tarafından dağıtılan tiyatro ödüllerinde, Kadıköylü tiyatro ve oyuncular ödüllendirildi

02 Mayıs 2018 - 13:50

Ünlü tiyatro eleştirmeni, yazar Üstün Akmen adına düzenlenen tiyatro ödüllerinin bu sene ikincisi yapılıyor.  Üç yıl önce yaşamını yitiren Akmen’in eşi Şaylan Akmen’in başkanlığında, Ataol Behramoğlu, Cengiz Özek ve Tamer Levent’in danışmanlığındaki jüride; Ayşen İnci, Canan Göknil, Emel Göksu, Esin Macit, Eser Rüzgâr, Gülçin Üstüntaş, Güler Berkin, Hacer Torlak Akyürek, Halis Bayraktaroğlu, Müge Mertson, Onur Duru, Ragıp Ertuğrul ve Şenay Gürler var.

Platforma ödül

2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nin töreni 2 Mayıs’ta Beyoğlu’ndaki Grand Pera’da düzenlendi. Törende 14 dalda ödüllerin dağıtıldığı törende, Kadıköy’e de ödüller geldi. Üstün Akmen Teşvik Ödülü; Kadıköylü tiyatro Altkat Sanat’ın Dönüşüm oyunundaki Gregor Samsa başrolüyle Erkan Akbulut ile trans kadın oyuncu Seyhan Arman’a sunuldu. Üstün Akmen Tiyatroya Katkı Ödülü de Kadıköylü oyuncu Şevket Çoruh ve Kadıköy Tiyatroları Platformu’na verildi. Tiyatro Kurum Ödülü de Kumbaracı50, Kadıköy Emek Tiyatrosu,  İkincikat Tiyatro ve Laçin Ceylan/Bitiyatro arasında paylaştırıldı.

Kadıköy’e ödüller

Yeni Tiyatro Dergisi’nin geleneksel hale gelen ve Türkiye’nin en iyi ödülleri arasında kabul edilen ve Emek kavramına da vurgu yapıp bu alanda da ödüller veren 6. Emek ve Başarı Ödülleri (2018) töreni 30 Nisan Pazartesi akşamı Beşiktaş’taki Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödenekli ve özel tiyatroların yöneticilerinin yanı sıra pek çok tiyatro sanatçısının ve tiyatroseverin katıldığı gecede, pek çok dalda onlarca ödül sahiplerini buldu. 

Gecede Kadıköy’e de ödüller geldi. En İyi Erkek Oyuncu ödülünü (komedi/müzikal) Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu, Baba Sahne’nin Bir Baba Hamlet oyunundaki rolleriyle kazandılar. Yılın Ekibi ödülü İstanbul Kumpanyası (Tarık Şerbetçioğlu) ile Kadıköy’deki Küçük Salon (Emre Tandoğan) arasında paylaştırıldı. Küçük Salon’dan Çağıl Tekten, Angina Pektoris oyunu ile Aydın Arıt Yazarlık Ödülü’nü layık görüldü.


ARŞİV