TİYATRO   -Akdeniz Nesrin Kazankaya’nın yazıp, düzenlediği

TİYATRO -Akdeniz Nesrin Kazankaya'nın yazıp, düzenlediği ve yönettiği Akdeniz adlı müzikal oyunda, portakal toplayan Akdenizli iki kız kardeş, bildikleri Akdeniz ülkelerinde hayali bir gezinti...

16 Aralık 2016 - 13:17
TİYATRO

-Akdeniz
Nesrin Kazankaya'nın yazıp, düzenlediği ve yönettiği Akdeniz adlı müzikal oyunda, portakal toplayan Akdenizli iki kız kardeş, bildikleri Akdeniz ülkelerinde hayali bir gezinti yaparlar. Portakal, ülkeleri içinde barındıran bir Akdeniz küresidir onlar için. Akdenizli kimliği her türlü acıya karşın, neşe ve yaşam coşkusunu içinde barındırır.
Tiyatro Pera'nın sahneye taşıdığı Akdeniz , 16 Kasım Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Eski Moda Komedya
Tebdil-i Mekân Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Zerrin Sümer, Ayberk Attila, Elif Çakman ve Tanju Girişken'in rol aldığı oyun, 1968 yazında bir kadın ve bir erkeğin yıllar süren yalnızlıklarından sonra bir klinikte tanışmaları ve sonrasında yaşadıkları anlatılıyor.
Aralanmış bir kitap sayfasında hatırladığımız 1968 yazı, Şebnem Sönmez'in yönetmenliğinde sahneye taşınıyor. Eski Moda Komedya , 16 Kasım Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Oleanna
Tiyatro Fora'nın Oleanna adlı yeni oyunu 16 ve 23 Kasım 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Oyunun konusu kısaca şöyle: Rahat ve kendinden emin bir öğretmen. Endişeli ve kafası karışmış bir öğrenci. Yanlış anlamalar üzerine kurulu bir görüşme. Yıkıcı bir suçlama. Gücün kullanımıyla ilgili tartışma yaratan bir oyun: Ders

-Kibarlık Budalası
17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir.
Haldun Dormen'in başrolde oynadığı Kibarlık Budalası, 18 Kasım 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Üstü Kalsın
Tiyatro gerçek tarafından sahnelenen, Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş
sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. 21 Kasım Perşembe 20.30'da CKM'de.

-Sunay Akın Tek Kişilik Gösteri
Sunay Akın'ın deyişiyle; Her insanın içinde bir yaratıcı düşünce vardır. İnsan bu düşünceyi buldukça, buna yaklaştıkça mutlu olur. Asıl olan sensin, bu yaratıcılık ve merak duygusunu taşıyan insan! Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi 22 Kasım Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

KONSER

-Klasikle Cazın Buluşması / Burçin Büke-Cana Gürmen
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gerçekleşecek bu özle konserde ilk yarıda piyano edebiyatının en sevilen lsquo;iki piyano' için yazılmış eserlerini Cana Gürmen ve Burçin Büke seslendirecek; ikinci yarıda bu ikiliye kontrbasta Yaz Baltacıgil ve perküsyonda Müşfik Uzun katılacak. 18 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek konserin başlama saati 20.00.


-Candaş Orkestrası Konseri
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Konser 17 Kasım Pazar 19.00'da CKM'de.

-Nevniyaz
Anadolu bağlama geleneğinin farklı icra unsurları üzerine kurulu repertuar anlayışı ile hazırlanmış bu konser programında Mehmet Evren Hacıoğlu bağlama ailesinin farklı çeşitteki sazları ile zeybek, türkü, oyun havası gibi değişik türleri izleyiciye sunacak. Konser, 18 Kasım Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

DANS

-Halk Dansları
Kadıköy'e uzun yıllar hizmet vermiş İstanbul Turizm Derneği'nde halk dansları kurslarına kayıtlar başladı. Başvuru için: 0532 610 55 33 no'lu telefon aranabilir.

SÖYLEŞİ

-Ahmet Ümit ile Söyleşi ve İmza
Ahmet Ümit Beyoğlu'nun Güzel Abisi adlı son romanının imza ve söyleşisini ilk kez Kadıköylüler ile gerçekleştirecek. Son romanıyla ilgili O geçtiğim sokaklar, karşılaştığım insanlar birer ikişer yer almaya başladı romanda. Tarlabaşı'nda bugün yaşananlar, yirminci
yüzyılda insanlarımızın başına gelen trajediler, o çok kültürlü yapı, o kaybeden insanların oluşturduğu doğal getto... Evet, hepsi kolayca yer aldılar yılbaşı gecesi işlenmiş bir cinayetle başlayan kurgumun içinde. diyor.
Yazar Ahmet Ümit ile Söyleşi ve İmza etkinliği 16 Kasım Cumartesi saat 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-KASEV Vakfı Söyleşi ve İmza Günü
KASEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çetin Oraler'in günümüzde yaşlılık ve sorunları hakkında konuşacağı bu söyleşide ayrıca Sevim Gündüz'ün yazmış olduğu Karada Balık Avlayan Adam isimli kitabın imza günü yapılacak. Söyleşi ve imza etkinliği 16 Kasım Cumartesi 14.00'te CKM'de.

-Selim Karahasanoğlu ile Söyleşi ve İmza
İst. Medeniyet Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Selim Karahasanoğlu Osmanlı Dünyasında Günlük Tutmak- Kadı ve Günlüğü başlıklı söyleşiyle Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'ne konuk oluyor. 17 Kasım Pazar 15.00'te başlayacak olan söyleşinin ardından Karahasanoğlu kitabını imzlayacak.

ANMA

- İstanbul'u Dinliyorum Orhan Veli'yi Anma Gecesi
Ataşehir Belediyesi, 18 Kasım Pazartesi akşamı ünlü şairimiz Orhan Veli'nin aramızdan ayrılışının 63. yıl dönümünde İstanbul'u Dinliyorum Anma Gecesi düzenliyor.
Orhan Veli'nin şiirlerinin seslendirileceği Anma Gecesi'nde Türk Sanat Müziği sanatçısı Erdem Özgen de bir konser verecek.
Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu'nda gerçekleşecek anma gecesi saat 20.30'da başlıyor.


SERGİ

-Exploring İstanbul Fotoğraf Sergisi
Berlin'den 12 ve İstanbul'dan 3 kişinin katılımıyla gerçekleşen bir fotoğrafik kent ve kentsel mekan keşfi. Kadıköy'de ve özellikle kentsel dönüşümün en çarpıcı şekilde yaşandığı Fikirtepe'de çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergi, turistik bir bakışın çok ötesinde yabancı bir gözün İstanbul'u anlama çabasını ifade ediyor.
9 Kasım'da açılan sergi 30 Kasım'a kadar Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.

- Umutları Ertelenen Çocuklar Belgesel Fotoğraf Sergisi
Füsun Tırman, Harika Kora, Serap Borucu'nun Sergisi Mart 2011- Mart 2012 arasında Türkiye'deki beş kadın cezaevinde (İstanbul Bakırköy, Ankara Sincan, Adana Karataş, Eskişehir Çiftler, Denizli Bozkurt ) anneleri ile birlikte hapsolan 0-6 yaş çocuklar ve onların hükümlü anneleri ile yapılan foto-röportaj çalışmasında çekilen fotoğraflardan oluşuyor. Fotoğraflarda hapishanedeki anne-çocuk olgusu, siyah-beyaz fotoğrafın dramatik, etkileyici
yönü göz ardı edilerek tamamen gerçek renkleriyle yansıtılmış. Sergi 20 Kasım'a kadar Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Nalân Solmaz Bayar Kişisel Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 16 Kasım ndash; 14 Aralık 2013 tarihleri arasında ressam Nalân Solmaz Bayar'ın pastel resim sergisi izlenebilir. 16. kişisel sergisini açan Nalân Solmaz Bayar, resimlerinde kendine has pastel kazıma tekniği ile oluşturduğu kompozisyonları, Anadolu'nun zengin doğal yapısını yaşam şeklimiz ve geleneklerimizle pekiştirerek sunuyor.
Ürün Sanat Galerisi, Sarıgül Sk. Arzu Apt. 2/5 Caddebostan'da.

- Düşler ve Nüler Resim Sergisi
Nühellip; Ağırlıklı olarak kadın bedeni. İnsanlığın evrimine paralel her zaman ilgi odağı olmuş ve güzelliğin, arzuların, umutların ve düşlerin değişmez temel öğesi olagelmiştir.
Erol Bulut'un Düşler ve Nüler adlı kişisel resim sergisi 19-30 Kasım 2013 tarihleri arasında CKM'de görülebilir.

-Sumi-e Sergisi
Aynur Küçükyalçın'la birlikte çalışan Sumi-e Grubunun her yıl gelenekselolarak düzenlediği Sumi-e Sergisi bu yıl 2-29 Kasım 2013 tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvin'de izlenebilir.
0216 368 26 79

-Rehyan Deniz Deniz
Sanatçı Resim Heykel Müzesi Derneği üyesidir. Son senelerde İçimdeki Işık sloganıyla kendine özgü bir dil oluşturup, bu dili ileriye götürme noktasında ele aldığı konuları, plastik bir ifadenin içinde, tekniğinin imkânlarını sonuna kadar kullanarak ileriye taşımaktadır. Sergi 16-24 Kasım tarihleri arasında CKM'de görülebilir.

-Samet Doğan Resim Sergisi
Samet Doğan ResimSergisi9-22 Kasım 2013 tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03

 
- Bakışlar Karma Resim Sergisi
Ressam Mehmet Güleryüz ile bir dönem çalışma yapmış olan Betül Kunt, Nilgün Önal, Simone Luise Schoepe, Ayşe Ülgen, Nimet Yardımcı ve Serpil Yarıkkaya'nın atölyelerinde gerçekleştirdikleri yağlı boya akrilik ve desen çalışmalarını yansıtan karma resim sergisi 18-25 Kasım arası Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Aydın Erkmen Atatürk'e Saygı Sergisi
10 Kasım Atatürk'e Saygı Haftası çerçevesinde açılan Aydın Erkmen Sergisi, 29 Kasım'a kadar Çiftehavuzlar'daki Galerife'de görülebilir. Sergide Atatürk'ü anlatan değişik ebatlarda 60'a yakın eser, yer alıyor.



ARŞİV