TESAK'tan "10. Yıl" için özel sergi

Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK), 10. yılını özel bir sergi ile kutluyor. 1 Nisan’da açılan ve bir ay boyunca açık kalacak sergide edebiyat ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin imzalı eserleri ve tarihi öneme sahip nadir dergi ve kitaplar da sergileniyor

02 Nisan 2024 - 11:51

Kadıköy’ün anıt yapılarından tarihi Şehremaneti binası restore edilmesinin ardından Mart 2014’te hizmete açıldı. Tarih,Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK) bu süreçte çok sayıda bağışla koleksiyonlarını yetkinleştirdi, sayısız kullanıcıya hizmet verdi ve çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Geçen 10 yıl boyunca, kütüphane birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak edebiyat, felsefe, sanat ve diğer birçok alanda eserler üreten isimleri Kadıköylülerle buluşturdu.Farklı disiplinlerden birçok eserin bulunduğu TESAK’ın İmza Koleksiyonu’nda Sabahattin Ali'den Yaşar Kemal'e, pek çok ünlü yazarın imzalı eserleri yer alıyor. 7 bin 500’ü aşkın imzalı eserin bulunduğu koleksiyonda Ahmet Hamdi Tanpınar, Abdülhak Şinasi Hisar, Leyla Erbil, Sevgi Soysal, Füruzan, Tomris Uyar, Ahmed Arif, Ferit Edgü, Yusuf Atılgan, Ülkü Tamer, Gülten Akın, Edip Cansever, İlhan Berk, Attilâ İlhan, Selim İleri, İsmet Özel, Cengiz Aytmatov ve pek çok yazar imzası yer alıyor.

İMZALI ESERLER, FOTOĞRAFLAR…

TESAK 10. yılını özel bir sergi ile kutluyor. 1 Nisan’da açılan ve bir ay boyunca açık kalacak sergide Cemal Süreya, Yaşar Kemal, Yusuf Atılgan, Füruzan, Adalet Ağaoğlu, Ahmed Arif, Can Yücel, Sabahattin Ali gibi yazarların imzalı eserleri ve tarihi öneme sahip nadir dergi ve kitaplar görülebilecek. Bunun yanında 1900'lü yıllardan nadir Kadıköy kartpostalları, Kadıköy'deki okullara ait çeşitli diploma ve sertifika örnekleri, Kadıköy efemeraları, Kadıköylü Sabahat Ezher Köprülü'ye ait üç cilt günlük ve  haritalar da izleyicileri bekliyor. 

İletişim ve Sosyal Medya

Tel: 0216 337 86 54

Adres: Caferağa Mah. Rıhtım Cad. Eski Başkanlık Binası (Beşiktaş İskelesi karşısı) No: 2/3 Kadıköy-İSTANBUL

Web sitesi: https://tesak.kadikoy.bel.tr/tr

Instagram: @tesak.kadikoy

YouTube: @tarihedebiyatsanatkutuphanesi

 

 

 


ARŞİV