Telvin, Pilli Bebek, Flört…

Kadıköy’ün, en özenli konser mekânlarından Kadıköy Sahne’nin Nisan programında kaçırılmayacak konserler var!

27 Mart 2015 - 11:02
Kadıköy Sahne açılalı uzun yıllar olmadı ama semtin en sevdiği sanatçıları, içeceklerini yudumlarken dinlemek isteyen Kadıköylüleri mutlu etmeyi bildi. Baharın gelişiyle konserlerin sıklığı da kalitesi de arttı. İşte Kadıköy Sahne’de kaçırılmayacak bazı konserler:

BİRSEN TEZER
İlk albümü “Cihan”ı 2009 yılının Temmuz ayında yayınlayan Birsen Tezer uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektrik gitar), Gürol Ağırbaş (basgitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri “İkinci Cihan” ile devam ediyor. Birsen Teze, Kadıköylü müzikseverlerin her zaman takip ettiği bir isim ve konseri 3 Nisan Cuma 22.00’de.

TELVİN
1995 yılında Erkan Oğur, İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu müzikle ilgili arayışlarını birlikte sürdürmeye başladılar. Bu arayış “Telvin” kavramının müzikteki ifadesi idi. 10 yıl boyunca aralıklarla, gerek ulusal ve uluslararası festivallerde, gerekse performans mekanlarında müziklerini icra ettiler. 2006 yılında ilk albümlerini yayımladılar.
Telvin, renkler anlamına geliyor. Tasavvuf erbabı, halden hale geçmeye, karar haline doğru yürüyüşe telvin diyor. Erkan Oğur, Alp Ersönmez ve Turgut Alp Bekoğlu, Telvin ile 8 Nisan Çarşamba 22.00’de Kadıköy Sahne’ye geliyor.

PİLLİ BEBEK
1993’te Cem Kısmet (vokal, gitar) tarafından Ankara’da kurulan Pilli Bebek, 1990’ların sonlarına yaklaşıldığında, ortaya çıkan şarkılarını bir albümde toplamaya karar vererek stüdyo çalışmalarına başladı. Grup aynı zamanda sevilen dizi Behzat Ç.’nin de müziklerini yaptı. Bugün farklı oluşumlarla gelen Pilli Bebek’in altı kişilik kadrosu; Cem Kısmet, Alican Narman, Emre Yalçıntaş, Emre Günaydın, Evren Karadul ve Sonat Özer’den oluşuyor; 10 Nisan’da Kadıköylülerle buluşuyor. 22.00’deki konser öncesi müzik yazarı Murat Meriç DJ setinin başında olacak.

CEYL’AN ERTEM 
1999 yılında müzikal şarkıcılığı ve müzikoloji eğitimleri için İstanbul’a taşınan Ceyl’an Ertem, 2000 yılında Tunçay Korkmaz ile birlikte rock grubu Anima’yı kurdu. 2006 yılında Sony Müzik etiketiyle ilk albümleri “Animasal” yayımlandı. 2008 yılında grubun dağılmasıyla Açık Radyo’da hazırlayıp sunduğu radyo programına başladı. 2010 yılında ilk solo albümü “Soluk”, 2012 yılında ise “Ütopyalar Güzeldir” albümü yayımlandı. Her iki albüm de birçok eleştirmen tarafından olumlu yorumlar aldı ve yılın en iyi albümleri arasına girdi. Ceylan Ertem 17 Nisan Cuma Kadıköy Sahne’de.

FLÖRT 
Rasta Baba, Eski Dostum, Yola devam, Cemiyette pişiyoruz, Dün TRT’de izledim, Biz gibi şarkılarıyla sıkı bir dinleyici kitlesi yaratan ‘Flört’ üçlüsü, 2012 yılına kadar yayınladıkları dört albümden sonra yeni albümlerini dinleyicileri ile buluşturma aşamasındalar. Konser performansları ve kendilerine has mizah anlayışlarıyla bağımlılık yaratan Flört; 22 Nisan Çarşamba gecesi klasikleşmiş şarkılarının yanında yeni şarkıları ile seyirci karşısında olacaklar.

FERİDUN DÜZAĞAÇ
İlk kez Mersin’de bir grubun solisti olarak şarkı söylemeye başlayan Feridun Düzağaç, kendi müziklerini üretmeye 1988’de üniversiteden dört arkadaşıyla birlikte kurduğu Tını grubuyla başladı. 1990’lı yıllardan beri melankolik şarkı sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Düzağaç, 2009 Kral Tv Video Müzik Ödülleri’nde “Beni Bırakma” şarkısına çektiği klip ile “Yılın Klibi” ödülüne layık görüldü. Düzağaç, 24 Nisan’da Kadıköy’e geliyor.

JEHAN BARBUR
Jehan Barbur, “Uyan”, “Hayat” ve “Sarı” albümlerinin ardından dördüncü solo albümü “Sizler Hiç Yokken” ile devam ettirdiği müzikal yolculuğunun önemli duraklarından birinde hayranlarına KadıköySahne’den sesleniyor. 30 Nisan akşamı tüm müzikseverleri Kadıköy Sahne’ye bekliyor.

Kadıköy Sahne
Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sok: 25E Kadıköy İstanbul.
0216 550 04 92

ARŞİV