Tatilde tiyatro keyfi

Kadıköy Belediyesi’nin “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği yarıyıl tatil programında, tiyatro gösterimleri de var. Çocuklar iki hafta boyunca birbirinden güzel tiyatro oyunu izleyecek

17 Ocak 2024 - 14:31

Kadıköy Belediyesi, 20 0cak-4 Şubat tarihleri arasında “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” sloganıyla birbirinden renkli etkinliğin yer aldığı tatil programına imza attı. Bu renkli etkinliklerin içinde tiyatro gösterimleri de önemli bir yer tutuyor. Çocuklar, Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM), Caddebostan Kültür Merkezi (CKM), Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM) ile Kozyatağı Kültür Merkezi’ndeki (KKM)  tiyatro oyunlarında farklı dünyaların kapısını aralayacak, renkli anlar yaşayacak. 

Tatil boyunca kültür merkezlerinde sahnelenecek bazı oyunlar şöyle:

DONKİŞOT'UN SERÜVENLERİ
Makinist Gösteri Sanatları
20 Ocak 12.00
CKM B Salonu
+2 Yaş

Oynayanlar: Zeynep Arslan, Mert Şahin, Ebru Şahin, Berk Çetinkaya
Don Kişot, sürekli şövalye hikâyeleri okuyan ve kendisi de şövalye olmak isteyen biridir. Bir gün kraldan kendisini şövalye yapmasını istemek için yola çıkar ve kendisini bir sürü maceranın ortasında buluverir. Sanço ile Panço’nun hep istediği adayı bulmaya çalışacak, buğday hırsızları ile uğraşacak ve sonunda o meşhur yel değirmenleri ile savaşacaktır. Ve bu yolculuk onlara çalışmanın önemini, doğanın değerini, mevsimleri, bir bitki yetiştirmeyi, üretmeyi, cesur olmayı ve en önemlisi de birlikte çalışmanın gücünü öğretecektir.

ŞEKER PORTAKALI
Tiyatro Bozok
21 Ocak 12.00 ve 14.00
KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi
+5

Oynayanlar: Gökhan Soykök, Sevilay Bal, Hüseyin Emre Durmaz, Büşra Kübra Pişkin, Eray İlhan
Çok fakir bir ailenin çocuklarından biri olan Zeze. 5 yaşında olmasına rağmen hayal gücü ve zekâsı çok gelişmiş, oldukça yaramaz bir çocuktur. Çok meraklı olan ve çevresindeki her şeyi keşfetmeye çalışan bu çocuk, okumayı da erken yaşta öğrenmiştir ve öğretmeninin gözdesi olmuştur. Yeni taşındıkları evde bahçedeki ağaçlardan biri olan şeker portakalı fidanı Zeze ile konuşmaya başlar ve çok iyi iki arkadaş olurlar.

GERGEDANLAR KREP YEMEZ

Imagineer Kids

4 Şubat 15.00

HKÇKM Büyük Salon

+2

Oynayanlar: Fatih Ermiş, Hande Akkent, Abdullah Şenel, Şakir Diren

Annenin ve babanın, seni çok sevdiklerini bilmene rağmen, bazen söylediğin şeyleri dinlemediklerini hissettiğin oluyor mu? Evet dediğini duyar gibiyim. Öyleyse sen de tıpkı Begüm gibisin… Ama bir gün Begüm’ün anlatması gereken çok önemli bir şey oldu. Ve onu hiç kimse dinlemedi... Begüm’ün evde yaşayan mor bir gergedanla arkadaşlığını, anne ve babasına bu durumu anlatamamasını ele alan Gergedanlar Krep Yemez kukla oyununda, video efektler ve interaktif ögeler ile desteklenerek çocukların ilgilerini kaybetmemeleri ve karakterlere yardım ederek oyunun bir parçası olması hedef alınmıştır.

KIRMIZI BAŞLIKLI TAVŞAN

Sarıyer Sanat Tiyatrosu

3 Şubat 13.00 ve 15.00

BMKM Tiyatro Salonu
+3

Oynayanlar: Tuna Öztunca, Mustafa K. Bayrak, Handan Aydın, İrem Dilaver, Cansın Buse

Tatlı köyün güzel hayvanlarının son günlerde keyfileri pek yoktur. Çünkü pasta, çörek yapmaları ile ünlü olan köyde garip şeyler olmakta, tatlı ve pasta tarifleri bir bir ortadan kaybolmaktadır. Köyün sevimli olduğu kadar meraklı tavşanı Kırmızı’nın olaya el koyması ile heyecanlı bir macera başlar.

Biletleri indirimli olacak tiyatro gösterimlerinin detayları için https://yariyilsenligi.kadikoy.bel.tr/ web sitesini ziyaret edebilir, kültür merkezlerinin aşağıdaki numaralarını arayabilirsiniz.
BMKM: (0216) 418 16 46 – (0216) 418 95 49
CKM: (0216) 386 29 49
HKÇKM: (0216) 357 28 37 – (0216) 357 28 95
KKM: (0216) 658 00 14


ARŞİV