Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi (GSM), tarih ve sanatı aynı sahnede buluşturan özel bir gösteriye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. GSM Vurmalı Çalgılar eğitmeni Hasan Doğukan Aker tarafından yazılıp yönetilen “Drums of Wars” adlı müzikli epik anlatı, 1 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’de Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Gösteride Gençlik Sanat Merkezi bünyesinde eğitim alan 17 öğrenci sahne alacak.
Antik çağdan yeni çağa kadar dünya tarihini etkileyen beş ayrı savaş hikayesinin anlatıldığı performans, otantik perküsyon ritimleri, dans ve ışık gösterileri eşliğinde sahnelenecek. Epik anlatı formunda hazırlanan gösteri, müzik ve tiyatroyu bir araya getirerek izleyicilere görsel ve işitsel bir deneyim sunmayı hedefliyor.

SAVAŞLARIN HİKÂYESİ SAHNEYE TAŞINACAK
Gösterinin dans koreografileri ise GSM Modern Dans eğitmeni Mustafa Gülezen tarafından hazırlandı. “Drums of Wars”ta perküsyon, dans, tiyatro ve şan öğrencileri aynı sahnede birlikte performans sergileyecek. Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi öğrencilerinin uzun süredir hazırlandığı etkinlikte, ritim ve hareketin tarihsel anlatıyla birleştiği etkileyici bir sahne dili oluşturulacak.