Tadımlık şehir keşifleri

“Şehir Notları”, seyahat tutkunlarına ve “Bir şehri en iyi nasıl gezerim?” sorusuna cevap arayanlara rehberlik ediyor

24 Mart 2021 - 20:49

“Tadımlık şehir keşifleri” mottosuyla 2014 yılında yola çıkan ve şehirlerde yapılabilecek aktiviteler hakkında içerikler sunan Şehir Notları, takipçilerinin ilgiyle izlediği bir platform. Sitenin kurucusu Gizem Günsev Telci, “İnsanlardan olumlu yorumlar almak beni çok mutlu ediyor ve daha çok içerik üretme konusunda motive oluyorum” diyor. Kahve dükkanlarından yemek tariflerine, bitkilerin faydalarından dünya seyahatlerine kadar birçok içerik barındıran blog, yeni deneyimler kazanmak isteyen insanlara rehberlik ediyor. Blogda ayrıca, içinde bulunduğumuz salgın döneminde evde keyifle okunabilecek içerikler de yer alıyor. HES kodu kullanımından pandemide seyahate çıkarken yanımızda bulundurmamız gereken eşyalara kadar birçok içerik, Şehir Notları’nda okuyucuların beğenisine sunuluyor.

Seyahat etmeyi keyfin dışında bir iş modeline dönüştüren Telci, Şehir Notları’nın ortaya çıkış hikâyesini şöyle anlatıyor: “Şehir Notları fikri 2014 yılında ortaya çıktı. O dönemde tam zamanlı olarak özel bir müzenin dijital pazarlama iletişimini yürütüyordum. Henüz kendi işimi kurmamıştım ama seyahat tutkusu ve her boş fırsatı seyahat planına dönüştürme hali o zamanlarda başlamıştı. Şehir Notları’nı kurana kadar farklı dergi ve web sitelerinde yazarlık yapıyordum. Sonra neden yazılarımı kendi blogumda toplamıyorum dedim ve Şehir Notları’nı kurdum” diyor ve şöyle devam ediyor: “Farklı kültürleri, coğrafyaları tanımak, tanıtmak ve kendi coğrafyamızın kültürel değerlerini daha fazla insanla buluşturmak için içerikler üretiyorum, geziyorum, keşfediyorum ve paylaşıyorum.”

“BEN OLSAM NASIL GEZERDİM?”

Telci, “Bir şehri insanların okumaktan keyif alacağı ve ben olsam nasıl gezerdim sorusuna cevap veren bilgiler eşliğinde tanıtıyoruz” diyor: “Blogda ‘İstanbul’un Tarihi Şekercileri’ gibi nostalji kokan liste içerikler de, ‘Dört Günde Paris Nasıl Gezilir?’ gibi kısıtlı zamanda şehir turu planlamanıza yönelik öneriler de bulabilirsiniz. İstanbul doğduğum büyüdüğüm şehir ve tüm zorluklarına rağmen bu şehirle ayrı bir gönül bağımız olduğundan, İstanbul’a özel ayrı içerik serileri üretmeyi seviyorum. Şehrin tarihi kahve durakları, simgeleşmiş buluşma noktaları, İstanbul ile özdeşleşmiş sokak lezzetleri gibi içerik serilerini de blogda bulmanız mümkün.” Son zamanlarda sağlığa ekstra özen göstermek gereken zamanlardan geçtiğimiz için, bu konuya yönelik içerikler de var. Telci, “Doğal şifa yöntemleri, aromaterapi, baharatlar, yetiştirildikleri coğrafyalar ve faydaları gibi konular benim de kişisel olarak üzerine çalıştığım ve blogda yer verdiğimiz başlıklar arasında yer alıyor.” diyor.

“KADIKÖY İLE İLGİLİ YENİ İÇERİKLER”

Blogda Kadıköy ile ilgili içeriklerin de olduğunu belirten Gizem Günsev Telci, “Dört yıl Kadıköy’ün çok sevdiğimiz tarihi semti Yeldeğirmeni’nde yaşadım ve orada yaşarken sık sık o bölge ile ilgili içerikler üretme şansım oldu. Kadıköy’de daha çok esnaf lokantaları, sevdiğimiz restoranlar, kahveciler üzerine yazdım. Korona sebebiyle buralara uğrama sıklığımız azalsa da, en yakın zamanda Kadıköy ile alakalı yeni içerikler üretmek istiyorum.” diyor ve Şehir Notları’yla alakalı ileriye dönük planlarını anlatıyor: “Son dönemde bloga dışarıdan yazar arkadaşlarımız katıldı. Bireysel olarak başlattığım bir proje kolektiften beslenmeye ve daha da büyümeye başladı. Bu durum çok keyifli açıkçası. Seyahate ve yazmaya gönül vermiş olan başka insanları da blogda görmek beni çok mutlu ediyor. Bu durumun sağlıklı şekilde sürdürülebilir olmasını hedefliyorum. Bir de maalesef korona sebebiyle tüm seyahat planları askıya alındı. Hayat bir süre daha eskiye dönmeyecek belki ama yeni normalle birlikte insanları güvenli ortamlarda bireysel seyahate özendiren yeni içerikler üretmek istiyorum.” diyor

www.sehirnotlari.com


ARŞİV