Süreyya'da bir 'Kış Yolculuğu'

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, sezonun ikinci prömiyerini “Kış Yolculuğu” eseriyle Süreyya Operası’nda yaptı

23 Şubat 2024 - 07:24

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDTistanbul, “Winterreise-Kış Yolculuğu” adlı eserin prömiyerini gerçekleştirdi.17 Şubat cumartesi akşamı Süreyya Operası’nda gerçekleşen programda, Avusturyalı besteci Franz Schubert'in bestelediği, Alman şair Wilhelm Müller'in kaleme aldığı 24 parçalık şiir dizisi “Winterreise’’(Kış Yolculuğu) sahneye taşındı.  

Şairin sevgilisinin başka birine âşık olduğunu fark etmesi ile başlayan dramatik bir yolculuğun anlatıldığı eserde; Deniz Özaydın, Evrim Akyay, Emre Karaca, Huri Murphy, İsmet Köroğlu, Mert Öztekin ve Tuğçe Göncü koreograf olarak yer aldı. Eserin librettosu ve yönetimi Mert Öztekin’e ait.  Gecede başrolleri ise, Taner Güngör ve Demet Aksular paylaştı. Schubert’in bestelediği bu Lied’ler, bariton Kevork Tavityan ve yaylı çalgılar dörtlüsü Aslı Ceren Gürkan, Pınar Gizem Korkmaz, Verda Gül, Gözde Öcal Güvemli tarafından yorumlandı. Gecenin dekor ve kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz, görsel ve ışık konsept Burhan Yücel tarafından gerçekleştirildi. MDTistanbul, bu eserin dekor tasarımında İDOB ve farklı kurumlardaki atık kâğıtları kullanarak kâğıt israfına dikkat çekerek geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefledi.  

İDOB Opera ve Orkestra sanatçıları ile ortak tasarladıkları geceyi ilk kez seyirciyle buluşturan MDTistanbul, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Winterreise,  5 Mart ve 2 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde seyirciyle buluşmaya devam edecek.


 


ARŞİV