Süreyya Operası'nda çocuklardan yeni yıl konseri

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin çocukları, her yıl Ocak ayının ilk haftasında Süreyya Opera'sında yeni yıl konseri veriyor. Bu konserlerin dördüncüsü 4 Ocak Pazar akşamı gerçekleştirildi.

09 Ocak 2015 - 08:47

Aysel KILIÇ

Kültür ve sanatın merkezi olan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, Göztepe’deki binasında 2008 yılından beri çeşitli sanat dallarında çocuklara eğitim veriyor. Çocuklar, keman, gitar, bağlama, piyano, bale, resim, drama, erken yaş müzik eğitimi, modern ve halk dansları dallarında kendini tanıma ve yetiştirme fırsatı buluyor.  Tamamen ücretsiz verilen derslere 4- yaş grubundan çocuklar katılıyor. Kendini burada sanatıyla var eden çocuklar, zaman zaman da Kadıköylüler’le konserlerde buluşuyor.
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin çocukları, her yıl Ocak ayının ilk haftasında Süreyya Opera'sında yeni yıl konseri veriyor. Bu konserlerin dördüncüsü 4 Ocak Pazar akşamı gerçekleştirildi. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen konsere ilgi büyüktü. Kadıköylülerin çocuklarıyla birlikte geldiği etkinliğe Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da eşi Ebru Nuhoğlu ile birlikte katıldı. Konserde, Çocuk Gitar ve Keman orkestraları ile Çocuk ve Gençlik Korosu, yeni yıla özel hazırladığı parçaları seslendirdi. Büyük coşkunun olduğu dinletide Noel Baba sürprizi de sahneye renk kattı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da konser sonunda sahneye çıkarak çocukları tebrik edip başarılarının devamını dilerken, konsere gelen herkese huzurlu ve mutlu bir yeni yıl diledi.
ÇOCUKLAR MUTLU VE HEYECANLI
Konser öncesinde Gazete Kadıköy olarak Süreyya Operası’na gittik, Çocuk Sanat Merkezi’nin konser provalarını izledik, birbirinden neşeli ve heyecanlı çocuklara objektiflerimizi uzattık.
Konser hazırlığında olanlar arasında minikler de vardı. Ayşegül Kumbasan bu çocuklardan biri. 5 yaşında. Piyano çalıyor ve şarkı söylüyor. “Büyüyünce piyanist olmak istiyorum” diyor. Zeynep Uruk ile Aleyna Özağdaş ise hem okul arkadaşı hem de Çocuk Sanat Merkezi’nin derslerinde birlikteler. İkisi de Göztepe İlkokulu öğrencisi. Zeynep 8 yaşında ve keman çalıyor. “Müziği çok seviyorum. Öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı da. Bu nedenle geliyorum” diyor ve konser için heyecanlı olduğunu sözlerine ekliyor. Aleyna ise 7 yaşında. Keman ve bale eğitimi alan Aleyna, “En çok şarkı söylemeyi seviyorum” diyor.  Göksu Zeynep Ünal ise 12 yaşında. 4 yıldır Çocuk Sanat Merkezi’nde. “Şarkı söylemeyi ve dans etmeyi çok seviyorum, bu nedenle buradayım. Burada olmaktan çok mutluyum. Daha önce piyano konserim olmuştu ama ilk kez bu koroda şarkı söylüyorum” diyor.
‘ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ŞANSLI’
Çocuk Sanat Merkezi’nde faklı bıranşlardan 27 öğretmen var. Öğretmenler de çocuklarla birlikte sahne heyecanını yaşadı.
Şeyma Özcan,  piyanonun yanı sıra erken yaş müzik ve hareket eğitmeni. İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvar Bölümünden mezun. Özcan, “Çocukları dansa ve müziğe hazırlıyoruz. Aileler ve bizim yönlendirmemizle çocuklar hangi enstrümana yatkın olduklarını kolaylıkla buluyor. Bu konserler de çocuklar için çok güzel bir deneyim” diyor. 
Piyano öğretmeni Seda Taşpınar da çocuklarla birlikte olmaktan mutlu: “Çocuklar çok eğlenceli ve çok tatlılar. Çocuklarımız çok şanslı. Örgün eğitimler çok kalabalık olduğu için oradaki çocuklar bu şansı bulamıyor.” 
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü Yeşim Altınay ise 3 bin 800 çocuğa ders verdiklerini söylüyor: “Buraya her kesimden çocuk geliyor. Çocuklar da veliler de bizimle olmaktan çok memnun. Çocuğun sosyalleşmesi ve kendini ifade etmesi açısından önemli. Süreyya Operası’nda sahneye çıkmak da çocuklarımız için bir ayrıcalık.”
AİLELER: “BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Konsere gelen veliler de çocukları sahneden izlemenin mutluluğunu yaşadı. Kızı Didem için gelen Uğur Dirican, “Kızım yaklaşık 5 senedir Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’ne gidiyor. Buradan çok çok memnunuz.  Çocuklarımız böyle bir hizmet aldığı için çok şanslı. Belediyemize teşekkür ediyoruz” diyor. Orhan Şaşmaz ise 10 yaşındaki kızı Eylül ile konseri dinlemeye gelenler arasında: “Kızım keman derslerine katılıyor. Gelecek sene Eylül’ü de bu sahnede görmeyi umut ediyorum. Çünkü kızım çok yetenekli. Çocuklarımız bizi mutlu ediyor. ” 

ARŞİV