Sokaktan sanata #Dönüşüm

Helin Başak Uluslararası Sanat Festivali’nin ikincisi 2-7 Eylül’de #Dönüşüm temasıyla Kadıköy ve Ataşehir’de düzenleniyor.

28 Ağustos 2014 - 15:50

2. Helin Başak Uluslararası Sanat Festivali, 2-7 Eylül’de  #Dönüşüm temasıyla yapılacak. Festival bu yıl, çocuğun insan haklarını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla dünyanın pek çok yerinden konuğun katılımıyla sokağı sahneye, sanatı festivale dönüştürmeyi amaçlıyor.
 
SOKAK SOKAK SAHNE
Başak Kültür ve Sanat Vakfının gerçekleştirdiği festivalde, her çalışmaya çocuk ve gençlerin katılması bekleniyor. Bu seneki festival programında, önceki yılda olduğu gibi çok kültürlü, çok dilli ve çok uluslu olacak biçimde çeşitli kültür çalışmaları, sanat atölyeleri ve performanslar yer alıyor. Hafta boyunca birçok yan etkinliğin de yapılacağı festivalde gösterim ve etkinlikler, Barış Manço Kültür Merkezi ve Yoğurtçu Parkı (Kadıköy), 80. Yıl Cumhuriyet Parkı (Kayışdağı), Prestij Caddesi (Küçükbakkalköy), İçerenköy Parkı ve Deniz Gezmiş Parkı’nda (Ataşehir) gerçekleşecek. Festivalin açılışı 2 Eylül Salı günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak. Açılışta, vakfın çalışmalarının anlatıldığı tanıtım filminin yanı sıra “Xalxalok” adlı Kürtçe kısa film gösterilecek. Başak Kültür ve Sanat Vakfının katkılarıyla çekilen filmin galasının ardından, Grup Wusar’ın vereceği konser eşliğinde kokteyl gerçekleştirilecek.
 
HER DİLDEN SES HER DİLDEN EZGİ
Festivalde yapılacak etkinliklerin büyük bir kısmı Ataşehir ve Kadıköy ilçelerindeki açık alanlarda, parklarda gerçekleştirilecek. Festival boyunca müzik dinletisi, sinema ve tiyatro gösterimleri, pantomim, doğaçlama dans, tango, halk oyunları, semah, erbane gösterileri; resim, masal, uçurtma, ritim, kukla balon, eğlen-bilim atölyeleri yapılacak. Amatör ve profesyonel bütün sanatçıların gönüllü olarak yer aldığı festivalde Ermenice, Çerkezce, Kürtçe, Farsça, Türkçe dillerinden sesler, ezgiler yer alacak. Çeşitli ülkelerden pek çok konuğu ağırlayacak olan festival; çocuklara, kadınlara, engellilere, sinemaya, tiyatroya, dansa, müziğe, sese, söze, masala, sanata ve bilime eşit bir mesafede durarak ötekileştirilen herkesi içine alacak bir programla katılımcılarını bekliyor.  

ARŞİV