SİYAD Ödülleri adayları açıklandı

SİYAD Ödülleri adaylıklarına ‘Kuru Otlar Üstüne’,‘Karanlık Gece’ ve ‘Hayat’ filmleri damga vurdu

20 Şubat 2024 - 15:20

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) 56. Türkiye Sineması Ödülleri adayları belli oldu. 2023 yılı içinde sinemalarda gösterilen yerli yapımlar için 11 ayrı kategoride adaylar, dernek üyelerinin oylarıyla belirlendi. 

Bu yıl Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filmi 11 kategorinin tamamında adaylık elde etti. Özcan Alper imzalı ‘Karanlık Gece’, 10 kategoride yılın en iyi 5 yapımı arasına girerken, Zeki Demirkubuz’un “Hayat”ı da 9 kategoride 10 adaylık elde etti. Ödüllerde “Aniden” ve “Ela ile Hilmi ve Ali” filmleri yedi, “Atatürk 1881-1919: 1. Film” altı, “Kar ve Ayı” üç, “Suna” da bir kategoride aday oldu. SİYAD üyeleri ayrıca, ‘Dijital Platformlarda Gösterime Giren En İyi Yerli Film’ ödülü için aday olarak “Ayna Ayna”, "Bursa Bülbülü", "Çilingir Sofrası", "LCV –Lütfen Cevap Veriniz" ve "Sanki Her Şey Biraz Felaket" filmlerini belirledi.

SİYAD bünyesinde oluşturulan kurullar da çalışmalarını tamamlayarak ‘Uzun Belgesel’, ‘Kısa Belgesel’, ‘Kısa Film’ ve ‘Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü’ adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar bir kez daha SİYAD üyelerinin oylarına sunulacak ve her kategoride yılın en iyisi belirlenecek.

 En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu performansı, en iyi erkek oyuncu performansı, yardımcı rolde en iyi kadın oyuncu performansı, yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu performansı, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi müzik, en iyi kurgu, en iyi sanat yönetmeni, dijital platformlarda gösterime giren en iyi yerli film, uzun metraj belgesel, kısa metraj belgesel, kısa film ve Giovanni Scognamillo fantastik film ödülü  olmak üzere toplam 11 dalda verilecek olan ödüller,  4 Mart’ta düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.


ARŞİV