Sinema ve Tarih Seminerleri devam ediyor

Tarih Vakfı ve Sinematek Sinema/Evi’nin işbirliği ile düzenlenen Sinematek’te Sinema ve Tarih Seminerleri devam ediyor. 20 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’te düzenlenecek üçüncü buluşmanın konuğu İ. Arda Odabaşı olacak

16 Nisan 2024 - 14:53

Tarih Vakfı ve Sinematek Sinema/Evi’nin işbirliği ile düzenlenen Sinematek’te Sinema ve Tarih Seminerleri devam ediyor. 20 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’te düzenlenecek üçüncü buluşmanın konuğu doktorasını Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde (2006) tamamlayan İ. Arda Odabaşı olacak. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde misafir öğretim üyesi olan Özde Çeliktemel’in moderatörülüğünde yapılacak etkinlikte “Türkiye’de Sinema Tarihi Yazmak: Sınırlılıklar ve Fırsatlar” başlıklı konu tartışılacak. Osmanlı dönemi iletişimi, matbuat, sinema, düşünce ve kültür tarihi alanında araştırmalar yapan Odabaşı’nın sinema tarihi ve medya çalışmaları alanında pek çok eseri bulunuyor. Odabaşı'nın "Osmanlı Matbuat Kapitalizmi ve Milliyetçilik" (Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2021) yayımlanan en son kitabıdır.

Katılımcı sayısının 25 kişi ile sınırlı olduğu seminere katılmak isteyenlerin [email protected] adresine mail atılması gerekiyor.

 


ARŞİV