'SES' sergisi Ziverbey'de

Engellilik konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan “SES - Sanata Engel Sığmaz” sergisi, 18 ressamın eserlerini buluşturuyor

24 Nisan 2024 - 23:40

Ressam Burcu Erkal Salman önderliğinde düzenlenen “SES - Sanata Engel Sığmaz” sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Kadıköy Lions'larının merkezi olan Ziverbey'deki Kilercibaşı Köşkü'nde 22 Nisan’da açılan sergi, 28 Nisan’a dek ziyarete açık kalacak. Sergide Ahmet Özel, Aliye Altunbilek, Atila Aktürk, Burcu Erkal Salman, Esra Meral, Ferhan Atalay, Figen Batı, Halit Aker, Hülya Düzenli, İclal Erentürk Güçsav, Korkut Tiryaki, Lale Acun, Mehtap Özdemir, Nermin Ekin, Nilüfer İnaltong, Nurgül Ulu, Ruşen Eşref ve Sıla Güven olmak üzere 18 ressamın tabloları yer alıyor. 118Y Khalkedon Lions Kulübü ve Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği’nin destekleriyle hayata geçirilen sergideki tabloların satışlarından elde edilecek gelir derneğe bağışlanacak.

Serginin küratörlüğünü üstlenen sanatçı Burcu Erkal Salman, sanata dair hiçbir sınırlama olmadığını, sanatın engelleri aştığını belirterek, “Bu özel sergi, engelli bireylerin sanata erişimini teşvik etmeyi amaçlıyor. Engellilerin sanatla buluşması, sadece onların duygularını ifade etme ve yaratıcılıklarını sergileme şansı değil, aynı zamanda toplumda engellilik konusunda daha derin bir anlayış ve empati oluşturma potansiyeline de sahiptir. Bu serginin amacı, sanatın sınırları olmadığını ve engellerin üstesinden gelmenin her zaman mümkün olduğunu vurgulamaktır.” dedi. “Umuyoruz ki bu sergi, toplumumuzun engelli bireylere daha fazla destek olması ve onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olması için bir adım olur” diyen Salman, herkesi engellilerin sanatla buluşmasına destek olmaya davet etti.


ARŞİV