Şehirdeki 'Oda Müziği'

Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, 16 Mayıs'ta Ukraynalı Yevgeniy Kostrytskyy ve Ivan Bykov konseriyle sona erecek.

27 Nisan 2023 - 13:59

İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, bu sene onbirinci kez düzenleniyor. Seçkin konser salonlarında ve özel tarihi mekanlarda gerçekleştirilen festival zengin konser programlarıyla, Avrupa’dan ve Türkiye’den başarılı toplulukları ağırlıyor.

Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi’nin yaptığı XI. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, bu yıl da müzikseverlere Rönesans döneminden günümüze uzanan son derece renkli bir oda müziği şöleni sunuyor.  Festivalde, Hollanda, Ukrayna, Macaristan, Almanya, Fransa ve Türkiye’den değerli sanatçı ve topluluklar sanatseverlerle buluşuyor.

SİNAGOG KONSERLERİ

23 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da Hollanda’nın ve Avrupa’nın en sevilen erken dönem müziği topluluklarından “Camerata Trajectina” konseriyle başlayan festival kapsamında 27 Mart’ta Beşiktaş Deniz Müzesi’nde “Çağ Erçağ & Knut Weber”, 25 Nisan’da Beyoğlu Santa Maria Draperis Kilisesi’nde Özge Özerbek & Emre Akman, 27 Nisan’da Beşiktaş Deniz Müzesi’nde Benedek Csalog & Dóra Pétery izleyicilerle buluştu. 

16 MAYIS’TA SONA ERECEK

29 Nisan’da Beyoğlu Santa Maria Draperis Kilisesi’nde Damla Tuncer & İmge Tilif & Cavit Karakoç, 2 Mayıs’ta Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu’nda Evrim Güvemli & Jerfi Aji & Çağdaş Engin ve 9 Mayıs’ta Beyoğlu Sent Antuan Kilisesi’nde Lucie Fischer ve Brian Kim konserleriyle sürecek olan festival, 16 Mayıs’ta Karaköy Aşkenazi Sinagogu’nun büyüleyici mekanında Ukraynalı piyano ve akordeon virtüözleri Yevgeniy Kostrytskyy ve Ivan Bykov konseriyle İstanbul’a veda edecek.


 


ARŞİV