Sakin, hüzünlü ve eskiye hasret: Kadıköy

Geçtiğimiz günlerde “Kadıköy” adlı parçasını yayınlayan Deniz Gürez, “Ben İstanbul’a şarkı yazmam demiştim fakat Kadıköy’de yaşadığım anılarımı hatırlamaya başlayınca bunu hiç unutamayacağım bir şarkı haline getirmek istedim” dedi

29 Eylül 2023 - 14:14

Yazdığı şiirleri Özkan Uğur’un desteğiyle Hüseynî Makamı ile birleştiren sanatçı Deniz Gürez, geçtiğimiz günlerde Kadıköy şarkısını yayınladı.

17 yaşına kadar şiirler yazdığını, üniversitede de müzikle ilgilenmeye başladığını söyleyen Gürez, “Bazı şiir yarışmalarında birinci olan şiirlerimi çekinip utandığım için ulusal yarışlara gönderemiyordum. 17 yaşımda sevgili abim Özkan Uğur ile tanıştım. Özkan Uğur’dan aldığım bir altın bilezik vardı, yani Hüseynî Makamı. Bu makam benim şiirlerime tam uyuyordu. Çünkü benim şiirlerim yargılıyordu, soruyordu, aşık oluyordu ve acıyordu. Bu şiirlere gereken Hüseynî Makamı imiş. Ve kendi tarzımda bir Anadolu Rock ritmi yakalamış oldum. Bunların tamamı şiirlerim ile birleşince kendi tarzım çıktı ortaya, Vintage Anadolu Rock” dedi.

“BELKİ DE SON KEZ KADIKÖY’Ü ANLATACAĞIM”

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı Kadıköy parçasını bir hikaye üzerine inşa ettiğini söyleyen Gürez, “Bu parçayı yerel bir radyo programında akustik olarak çalmıştım. Kadıköy parçası aslında son değil, ilk parçam fakat baktığınız zaman belki de son kez Kadıköy hikayesi anlatan parçam olabilir. Sakin, hüzünlü ve eskiye hasret.”

“KADIKÖY’ÜN RENKLİ TARAFINDA DEĞİLİM”

Kadıköy’ün sadece Kadıköy’de yaşayanlar için bir anlam ifade ettiğini savunan Gürez, “Ben Kadıköy’ün renkli tarafında değilim, ben Kadıköy’ün henüz hala fırça sürülmemiş, üstelik denize de yakın ve elit bir yerinde olmasına rağmen renksiz tarafındayım. Ve ben insanların kargaşa içinde bir yerlere yetişmeye çalıştığı esnada hep oralardaydım. Kısaca acelesi olmayan, kendini şiirlerinde saklayan bir gençtim Kadıköy’de” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönem “Manolya”, “Dedi”, “Kaybolmayalım” ve “Çingeneler” teklisi çıkaracığı müjdesi veren Gürez, sonrasında bir albüm yapabileceğini söyledi.


ARŞİV