Sahte rakı: Sen tabii daha iyi bilirsin!

​Yepyeni albümleri “Sen tabii daha iyi bilirsin!” ile dinleyicisini güldürmeyi ve mümkünse dans ettirmeyi planlayan Sahte Rakı grubu, “Şarkılar kalbimizden, ruhumuzdan, enstrümanlarımızdan çıktı, şimdi sizin kulaklarınıza emanet...” diyor

05 Mayıs 2022 - 12:45

Sahte Rakı Blues & Rock’n Roll Band'in yeni albümü “Sen tabii daha iyi bilirsin”, altı yeni beste ve bir Yavuz Çetin yorumu ile yayında. Hayatın her anında iletişimsizlikler sebebiyle düştüğümüz garip durumları, ego savaşlarını, kapitalizm çarkları içinde değişen değerlerimiz ve benzeri konuları yer yer mizahi bir dille ele alan albüm, aşk konusuna da değinmeyi ihmal etmiyor. Grup, ilk EP’lerinde yer alan Yavuz Çetin klasiği 'Seni Çok İstiyorum'dan sonra ikinci kez 'Yaşamak İstemem' yorumu ile Yavuz Abi’ye bu yeni albümlerinde de saygı duruşunda bulunuyor. Bu yeni albüm, 2016’dan bu yana çıkardıkları üç EP ve iki teklisinin ardından Sahte Rakı’nın yayımladığı ilk uzun stüdyo albümü olma özelliğini taşıyor.

ÇETİN’E SAYGI DURUŞU

Mütevaziliği yüzünden en iyi bildiği konuda bile fikir beyan edemeyecek şekilde esir alınan insanın dramını anlatan “Göbekten”; egosu yüzünden iş ya da sosyal yaşamda size hayatı zindan eden karakterlerle kurulmaya çalışılan isteksiz empatinin anlatıldığı “Paşam” ve bir aşk uğruna değil de ekonomik dertlerden bizi gece yarıları sokaklara döken kapitalizme büyük üstat Ferdi Tayfur’un “Sabahçı Kahvesi” adlı şarkısı üzerinden göndermelerin yapıldığı “Ferdi Tayfur”, mizah öğeleri ile süslenmiş albüm şarkılarından bazıları... Kafamızda bizi acımazca eleştirip her şeyi olumsuza yoran kötü ruha isyan etmekte geri kalmayan “Kurtul” ise terapi niteliğinde. Aşka, sevgiliye ilk adımı atmak için basit formüller veren “Çorap” ve “Kahve” ise albümün iki “flört” şarkısı. Albümün tek cover eseri ise Yavuz Çetin’den “Yaşamak İstemem” Sahte Rakı farkıyla, hızlı, sert ve bir o kadar da duygusal. Grup bu yorumunda gitar sololarının yerine mızıka sololarına yer verip eserin efsanevi gitar sololarına dokunmayarak; Çetin’in dünya çapındaki gitaristliğine de bir övgü ve saygı duruşunda bulunuyor.

Tüm yeni bestelerin söz ve müziklerinin grubun mızıkacısı Dinçer Tuğmaner’e ait olduğu albümün düzenlemelerinde ise Sahte Rakı grubu üyelerinin emeği bulunuyor. Albümün tüm kayıt, mix, mastering süreçlerinde ve “Yaşamak İstemem” yorumunun düzenlemesinde deneyimli müzisyen ve kayıt mühendisleri Arıkan Sırakaya ve Meriç Memikoğlu tarafından gerçekleştirildi.

LANSMAN KONSERİ BU AKŞAM

Grup, albüm lansman konserini bu akşam 21.00’da Kadıköy Ağaç Ev’de verecek.

 

 


ARŞİV